Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Suedia: izolarea a fost inutilă

Arhitectul strategiei suedeze de luptă împotriva Covid-19, Johan Giesecke, a declarat că izolarea strictă este inutilă.  
Professor Johan Giesecke, Stockholm, Sweden - 20 Apr 2020

Giesecke, reputat epidemiolog și consultant OMS, a declarat că situația din Marea Britanie demonstrează că restricțiile sociale nu sunt cea mai bună metodă de luptă împotriva pandemiei.

Suedia a refuzat să impună tipul de lockdown ales de celelalte state europene și a decis să își mențină deschise școlile, restaurantele și afacerile. Cu toate acestea sau datorită acestor măsuri, Institutul suedez pentru Sănătate Publică estimează că rata de infectare R (numărul de persoane contaminat de fiecare persoană pozitivă) a scăzut semnificativ, de la 1,4 la începutul lui aprilie, la 0,85 la finalul lunii.

Profesorul Giesecke a criticat de la început strategia aleasă de guvernul britanic, pe baza modelelor emise de profesorul Neil Ferguson, care se află acum în centrul unei controverse deoarece nu și-a respectat propriile măsuri de izolare și a declarat ulterior și că infectarea cu coronavirus produce imunitate, lucru negat inițial.

Profesorul britanic avertizase că abordarea Suediei va duce la o creștere imensă a deceselor, până la 1 mai, la un nivel estimat de 40.000 de morți. Suedia a înregistrat sub 3.000 de decese, conform The Telegraph.

 

FOTO: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii