FacebookTwitterLinkedIn

Noua organizație va fi o companie de marketing digital full service, înființată în parteneriat cu frații și antreprenorii Alexandru Cernătescu și Andrei Cernătescu (foto sus), proprietarii agenției de comunicare digitală Infinit Solutions Agency.

TOPUL AGENȚIILOR DE COMUNICARE DIGITALĂ ÎN 2018

Stefanini Infinit preia echipa fostei Infinit Solutions Agency și îi va continua operațiunile locale. În plus, noua companie va avea acum acces la resursele globale ale Grupului Stefanini și va îmbogăți oferta globală de servicii a Grupului, adăugând o perspectivă creativă și de marketing la soluțiile de business și tehnologie oferite de Grup.

„Acum, mai mult ca oricând, trăim într-un mediu de business în care fiecare companie a dezvoltat o abordare centrată pe clienți”, spune Marco Stefanini, CEO și fondator Stefanini și acționar majoritar în Stefanini Infinit. „Și, dacă nu a făcut-o încă, va trebui, cu siguranță, să o dezvolte. Noua generație de consumatori nu este doar activă, ci și activistă. Este alfabetizată digital și dornică să interacționeze cu brandurile. Așadar, mărcile – și companiile, în general – trebuie să-și dezvolte o poartă digitală și să se concentreze pe menținerea unei relații coerente și relevante cu clienții lor, prin utilizarea creativă a tehnologiei. Acesta este motivul pentru care am dorit să ne completăm portofoliul nostru de tehnologie și de business cu un set de abilități creative și de marketing, care să le permită companiilor să aducă noi soluții digitale clienților lor și să răspundă nevoilor acestora mai bine ca niciodată.”

Stefanini International Holding, brațul internațional al gigantului tehnologic brazilian, urmărește o strategie de achiziție sau înființare de joint-venture-uri cu antreprenori locali tineri și ambițioși, din toată lumea – oferindu-le acestora o platformă globală pentru soluțiile și serviciile lor – și, în același timp, o strategie de continuă extindere și reîmprospătare a propriului portofoliu. Stefanini Infinit este primul astfel de joint-venture din Europa.

„Lucrând cu partenerii noștri de la Infinit Solutions Agency de șapte ani încoace, în diferite proiecte, pentru diverși clienți, am testat chimia puternică și puterea ofertei noastre combinate”, spune Marco Stefanini. „Știm, acum, că o abordare mixtă de marketing și tehnologie poate fi extrem de utilă pentru clienții noștri și pentru utilizatorii finali și poate beneficia din plin de noile tendințe care se concentrează pe eficiență, mobilitate și flexibilitate, toate susținute de o tehnologie inteligentă și interactivă. Această abordare integrată s-a dovedit deja importantă în domenii precum serviciile bancare, asigurările sau FMCG și are un potențial mare pe piață în viitorul apropiat.”

Stefanini Infinit va continua să funcționeze ca o companie independentă, păstrându-și intact managementul și cultura creativă, dar compania va putea acum să utilizeze resursele și prezența Grupului Stefanini în peste 40 de țări.

„După ce am lucrat împreună cu partenerii noștri de la Stefanini, am văzut în ei o potrivire perfectă atât din punct de vedere uman, cât și din perspectiva afacerilor”, spune Alex Cernătescu, CEO Stefanini Infinit. „Cultura antreprenorială digitală și centrată pe clienți a Stefanini a fost unul dintre cele mai importante motive pentru care am decis să ducem parteneriatul un pas mai departe și să creăm împreună acest nou venture. Noua formulă de business ne permite să oferim servicii integrate pentru clienții noștri existenți, locali, și să ne extindem operațiunile la nivel global.”

Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii de tehnologie la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții provin din sectoare precum serviciile financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.

Infinit Solutions Agency este una dintre cele mai mari agenții digitale din România, conform topului publicat de revista Forbes România. Infinit Solutions Agency deservește branduri precum Suzuki, Arctic, Chio, Nutline, Pom-Bar (Intersnack), Hellmans, Delik’at (Unilever), CEC Bank, Tantum Verde (Angelini), Cosmopolis, METRO și altele, concentrându-se pe gestionarea integrată a acestor branduri în zona digitală și pe dezvoltarea și derularea de campanii integrate, centrate pe comunicarea digitală, creative, dar în același timp, cu un accent deosebit pe rezultate măsurabile.