FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, unul dintre cei mai activi de pe piață, a anunțat că va instala panouri fotovoltaice pe două din proiectele sale de birouri, Record Park din Cluj și Miro din București. Valoarea investiției se ridică la 600.000 de euro.

Astfel, Miro va beneficia de un panou fotovoltaic cu o capacitate de 400 kwp, începând cu luna februarie 2023. În cazul proiectului mixed-use din Cluj-Napoca, Record Park, începând cu luna martie 2023, panourile vor fi instalate atât pe acoperișul clădirii de birouri, cât și pe cel al centrului sportiv din incinta ansamblului. Capacitatea acestora va fi de 150 kwp. 

Decizia instalării panourilor face parte din planul de sustenabilitate al companiei, oferind, totodată, o soluție eficientă economic pentru chiriașii săi. „Credem că investind în energie regenerabilă nu numai că putem reduce amprenta de carbon, ci și costurile pentru utilizatorii clădirilor”, declară Didier Balcaen, CEO și Cofondator Speedwell.

De curând, compania a declarat pentru Forbes că va da startul construcției clădirii de birouri din ansamblul Paltim Timișoara. Dezvoltatorul va ridica o clădire de birouri de 16.000 mp, care presupune o investiție de aproximativ 30 de milioane de euro.

Dintre proiectele Speedwell se mai numără The Ivy, Triama Residence, Spaceplus și Riverside City.