
Dezvoltatorul imobiliar Speedwell continuă investițiile în proiectul mixt Paltim din Timișoara, cu componenta de office. Aici se va ridica o clădire de birouri de 16.000 mp, care presupune o investiție de aproximativ 30 de milioane de euro.
Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piața imobiliară locală, cu investiții în toate componentele pieței, rezidențial, office și industrial, și care s-a dezvoltat și în afara Bucureștiului. Printre proiectele sale viitoare se numără și ansamblul Paltim, un proiect de regenerare urbană, dezvoltat pe terenul fostei fabrici de pălării cu același nume, care include apartamente premium, spații de birouri și retail, precum și două clădiri istorice.
Pentru clădirea de birouri există deja “o listă de potențiali chiriași care acoperă 150% din suprafața disponibilă”, după cum declară reprezentanții companiei pentru Forbes. “Suprafața clădirii de birouri este de 16.000 mp. Estimăm că vom demara lucrările de construcție la jumătatea acestui an”, au mai precizat reprezentanții Speedwell. Clădirea de birouri a primit, la sfârșitul anului trecut, pre certificarea BREEAM Outstanding pentru faza de Design.
Constructorul nu a fost încă desemnat, în prezent fiind în desfășurare un proces de selecție, dar pentru componenta rezidențială, constructorul a fost compania Strabag.
Speedwell a lansat, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, vânzările apartamentelor din cea de-a doua clădire rezidențială a ansamblului Paltim, cuprinzând un stoc de 113 unități. Vânzările pentru prima clădire a proiectului au fost lansate în octombrie 2021, iar până în prezent compania a vândut mai mult de jumătate dintre ele. Cele două blocuri cumulează 236 de apartamente premium.
Dintre proiectele Speedwell se mai numără Record Park în Cluj-Napoca, The Ivy, Triama Residence, MIRO și Spaceplus în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.
În topul orașelor primare, Timișoara s-a clasat pe primul loc, ca volum de spații de birouri închiriate în anul 2022, cu un total de 19.251 mp, potrivit unui comunicat al Fortim. Printre companiile care au ales spații noi se află Amazon, Access Group, Canon și Toluna, iar Atos a prelungit un contract de închiriere în spațiul existent.
Orașul de pe Bega a devenit, în ultimii ani, una dintre locațiile preferate pentru industria auto și IT, iar dezvoltatorii de proiecte de birouri au implementat aici parcuri de afaceri de dimensiuni mai mici sau mai mari. Grupul Iulius a inaugurat aici recent clădirea United Business Center 0 – cu o suprafață de peste 30.000 mp. Tot aici s-a finalizat integral și ultima fază a ISHO Offices, proiect dezvoltat de Mulberry Development, firma omului de afaceri Ovidiu Șandor.