FacebookTwitterLinkedIn

Miercuri, 18 ianuarie, la Turnu Măgurele s-au înregistrat 22,4 grade, precedentul record înregistrându-se în 2001, la Oravița – 22,2 grade, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie. A fost o zi cu temperaturi record și la București, dar și la alte stații meteorologice.

Mihai Huștiu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie: „Ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din Oltenia, din Muntenia și Moldova, vestul Dobrogei și chiar în sudul Banatului, unde s-au doborât decordurile lunare la stațiile meteorologice din aceste regiuni.

La Turnu Măgurele s-a stabilit un nou record absolut pentru luna ianuarie, au fost 22,5 grade, față de precedentul record de 22,2 grade înregistrat pe 7 ianuarie 2001, la Oravița.

Și Bucureștiul a doborât un nou record, s-au înregistrat 20,6 grade la Băneasa, 20,3 grade la Filaret și 19,8 grade la Afumați, față de recordul anterior, care era de 18 grade, iar vremea aceasta extrem de caldă se va menține și pe parcursul zilei de joi”, conform RRA.

Vremea se răcește începând de vineri, începând cu partea de vest, nord-vest a țării, temperatura va scădea.

2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din România, cu o temperatură medie anuală de 11,7 grade.