FacebookTwitterLinkedIn

Numărul românilor care caută locuri de muncă la început de an a crescut față de 2022, iar printre cele mai căutate poziții sunt cele de șofer, inginer și asistent medical. Totodată, spre surprinderea angajatorilor, candidații continuă să prefera munca de la distanță.

”Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion”, potrivit eJobs.

Peste 35.000 de cetățeni au aplicat pentru poziție de șofer, 16.500 au fost interesați de funcția de inginer și 13.000 pentru poziția de asistent medical.

Cei mai mulți candidați au fost interesați de pozițiile de șofer de tir sau livrator.

Pentru segmentul de ingineri, cele mai multe căutări s-au făcut pentru ingineri constructori, ingineri mecanici, ingineri chimiști și ingineri de instalații.

Și locurile de muncă în contabilitate au atras peste 10.000 de interogări, în timp ce operatorii call center au avut 7.500. În ceea ce-i privește pe șoferi,

Contrar așteptărilor angajatorilor, cu 10.000 de căutări, locurile de muncă de la distanță rămân în ierarhia celor mai căutate.

„Candidații nu vor însă în mod neapărat joburi exclusiv remote, ci mai degrabă caută acele variante care le permit să lucreze și de acasă. Mai exact, joburi care pot fi făcute într-un regim hibrid”, spune Roxana Drăghici, head of sales la eJobs.

Alte poziții care au generat, cumulat, peste 10.000 de căutări au fost manager, assistant manager, electrician ori agent de vânzări.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 31.000 de locuri de muncă.