FacebookTwitterLinkedIn

O parte din grupurile ecologiste solicită Danone să-și reediteze raportul cu privire la obligația de diligență și cere totodată să explice modul în care utilizează plasticul.

Mai multe organizații ecologiste au înaintat în justiție o acțiune împotriva grupului francez Danone, notează Reuters. Potrivit reprezentanților ecologiștilor, producătorul de lactate francez nu ține cont în mod suficient de tot plasticul utilizat de-a lungul ciclurilor de producție.

De cealaltă parte, oficialii grupului Danone s-au arătat extrem de surprinși de această acțiune intentată: „suntem foarte surprinși de această acuzație pe care o respingem cu fermitate”, au subliniat aceștia pentru Reuters.

Acțiunea aceasta a fost intentată la un tribunal civil din Paris și vine în contextul în care un număr tot mai mare de organizații neguvernamentale acționează împotriva marilor companii, folosind o lege franceză din anul 2017 ce stabilește o „datorie de diligență” de-a lungul lanțurilor de aprovizionare pentru a evita prejudicii asupra drepturilor omului și mediului.

„Dorim ca Danone să reediteze raportul său obligatoriu privind obligația de diligență și să dea socoteală în mod specific pentru utilizarea plasticului, inclusiv o strategie concretă de reducere a acestuia”, a subliniat Antidia Citores, purtătorul de cuvânt francez al grupului de campanie pentru protecția oceanelor Surfrider Foundation Europe.

Aceasta susține că, până în prezent, grupul francez Danone nu a contabilizat destul de mult plasticul utilizat de-a lungul ciclurilor sale de producție, de la agricultură la ambalaje. În plus, completează aceasta, grupul nu a spus publicului cum anume intenționează să reducă utilizarea acestuia.