FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Premier Energy, companie înregistrată în Cipru, preia compania Ecoenergia din România.

Cele două companii au anunțat tranzacția în luna decembrie 2021.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite societăți în România și Republica Moldova. Premier Energy este controlată de fondul ceh de investiții Emma Capital, deținut de unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Cehia, Jiri Smec.

În România, Premier Energy activează în domeniul gazelor naturale, ca distribuitor și furnizor, desfășurând, totodată, și activități conexe distribuției de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le deține. 

Ecoenergia, producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a anunțat marți autoritatea de concurență.