FacebookTwitterLinkedIn

Premier Energy este controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital.

“În conformitate cu prevederile legii concurenţei, aceste tranzacţii trebuie autorizate de Consiliul Concurenţei pentru a evalua compatibilitatea lor cu un mediu concurenţial normal”, au declarat reprezentanții autorităţii de concurenţă.

Premier Energy desfăşoară activităţi de tip holding. Compania deţine în mod direct şi indirect participaţii în diferite companii din România şi Republica Moldova. În România, Premier Energy P.L.C. deţine companiile Premier Energy S.R.L., Ligatne Gas S.R.L., B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. şi Premier Energy Trading S.R.L. Compania gestio­nea­ză o reţea de 2.500 de kilometri de conducte de gaze pe plan local.

Ecoenergia dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, în Comuna Stejaru, judeţul Tulcea.

Alive Capital a derulat activităţi specifice de „assets management” specifice producătorilor de energie electrică din surse regenerabile. Din 2016, după obţinerea licenţei de furnizare a energiei electrice emisă de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), compania participă pe pieţele centralizate de energie electrică administrate de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale din România (OPCOM). Din anul 2019 este licenţiată de către ANRE ca furnizor de gaze naturale, iar de la începutul anului 2021 are licenţă de exploatare comercială pentru o capacitate de producer a energiei electrice din sursă fotovoltaică.