FacebookTwitterLinkedIn

Alexandra Micu, fondatoarea She Is Mom

Ce este She Is Mom, înainte de toate?

She is Mom este un proiect de suflet ce a luat naștere din dorința de a veni în sprijinul tot mai multor mame care, odată cu venirea pe lume a copilului, au părăsit temporar câmpul muncii, iar la finalul concediului de maternitate s-au confruntat cu o serie de provocări. Nu foarte mulți angajatori români sunt dispuși să angajeze proaspete mămici cu un program flexibil, care să le permită să îmbine cu succes viața personală cu cea profesională. She Is Mom dorește să tragă un semnal de alarmă asupra acestui gen de probleme și să schimbe mentalitatea anagajatorilor. Mai mult de atât, platforma ajută proaspetele mame să își găsească un nou job care să fie adaptat nevoilor actuale, le pune la dispoziție o mulțime de resurse precum workshop-uri, tutoriale, cursuri, mentori cu care pot intra în contact pentru ghidare profesională dar și o mulțime de alte beneficii.

She is Mom este o platformă pentru femei în jurul căreia s-au strâns o mulțime de oameni deschise să își împărtășească cunoștințele și să ajute alte persoane, fie că vorbim despre specialiști în varii domenii sau antreprenori. Astfel, tot ce are o persoană de făcut este să intre pe platformă, să își creeze un cont și să completeze CV-ul cu datele personale și, foarte important, să încarce o video prezentare. Imediat ce pașii au fost urmați, aceasta are acces la o gamă generoasă de resurse educaționale ce o vor ajuta cu siguranță în carieră.

Alexandra Micu, fondatoarea She Is Mom, care lucrează în recrutare de 15 ani, și-a dorit să își aducă contribuția la dezvoltarea câmpului muncii din țara noastră, un domeniu încă rigid și neadaptat la vremurile actuale. Pandemia a avut partea ei bună în sensul că a obligat companiile să își readapteze stilul de muncă și, dacă în 2019 era aproape de neconceput ca angajatul să nu fie prezent la birou, în anul 2020 work from home s-a transformat într-o necesitate și condiție obligatorie, având loc o digitalizare rapidă și o pivotare a multor afaceri spre online.

Platfoma a fost primită cu brațele deschise atât de companii, de mame cât și antreprenoare la început de drum sau cu ștate vechi. Astfel, s-a creat o comunitate în care informația și sprijinul reciproc reprezintă moneda de schimb.

Platforma se adresează momentan doar pieței din România însă fondatoarea își dorește ca, în curând, aceasta să depășească granițele țării, creând o comunitate globală, cu resurse nelimitate.

Care au fost provocările cu care platforma s-a confruntat

Alexandra povestește că a întâmpinat multe provocări de-a lungul timpului. Însă a demonstrat încă o dată că atunci când crezi în produsul tău și îți dorești foarte tare să îl vezi lansat, nimic nu îți poate sta în cale, nici măcar dacă ești nevoit să investești banii personali într-o perioadă de incertitudine declanșată de pandemia de Sars-Cov-2.

Pentru că a avut încredere în instinctul său de antreprenor, aceasta a continuat și a reușit să strângă în comunitate aproximativ 3000 de membrii, peste 50 de mentori ce au rolul de a veni în sprijinul mamelor și o mulțime de beneficii pe care persoanele înscrise în platformă le pot accesa, fie că discutăm despre resurse de antreprenoriat, cursuri, reduceri la diverse servicii, produse și nu numai. De curând, platforma a primit o nouă interfață mai prietenoasă și intuitivă.

Pentru viitor, antreprenoarea își dorește să aducă în tabăra sa tot mai multe persoane care îi împărtășesc ideea și să atragă investiții în valoare de 300.000 Euro pentru o dezvoltare mai accentuată și oferirea de noi oportunități femeilor, indiferent de domeniul de activitate.

Ce spun mamele despre platforma She Is Mom

Deși încă la început de drum, poveștile frumoase încep să se scrie singure. Astfel, două dintre membrele comunității She is Mom povestesc ce a însemnat pentru ele această platformă.

Ella F. Ferenczi – Fondator Wear Me Mama

“She Is Mom este una dintre cele mai minunate comunități. Am găsit aici mentori extraordinari și am primit tot sprijinul necesar pentru a-mi înființa un start-up în industria modei, cu articole de îmbrăcăminte concepute pentru mamele care alăptează. Am primit îndrumarea de care aveam nevoie pentru a-mi dezvolta un plan de afaceri dar și pentru dezvoltarea mea personală. Ceea ce apreciez cel mai mult la această comunitate este deschiderea și atitudinea optimistă a membrilor, fiind un real sprijin pentru orice start-up.”

Carmen Pericleanu – Mamă, Antreprenor, Mentor

“Pentru mine She Is Mom a însemnat o nouă viață, oferindu-mi posibilitatea de a găsi într-un singur loc oameni care mă inspiră zi de zi și care m-au încurajat să devin cea mai bună versiune a mea.”