Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Miliardarul ceh Petr Kellner cumpără Pro TV

Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care deține în România televiziunea Pro TV, a anunțat că a încheiat un acord pentru a fi achiziționată de fondul de investiții PPF Group N.V., controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari.
Petr Kellner

Acordul a fost aprobat în unanimitate de Consiliul de Administrație al CME. Tranzacția a fost aprobată și de gigantul AT&T Inc., cel mai mare acționar al CME.

Achiziția CME va fi finalizată la jumătatea anului 2020.

Petr Kellner (55 de ani), căsătorit, cu 4 copii, este cel mai bogat om de afaceri din Cehia și unul dintre cei mai bogați oameni din Europa Centrală și de Est. Are o avere estimată de „Forbes USA” la 14,5 miliarde de dolari, fiind pe locul 73 în ultimul topul miliardarilor realizat de revista americană. PPF Group a fost fondat în 1991 de Petr Kellner, având sediul în Olanda.

Fondul de investiții PPF este prezent în România cu activități imobiliare, având clădirile Metropolis Centre și Crystal Tower din București, și în domeniul e-commerce, prin platforma Mall Group.

Central European Media Enterprises Ltd. deține în România firma Pro TV SRL, care operează licențele televiziiunilor Pro TV, Pro Cinema, Pro X, Pro Gold, Pro 2, Pro TV Internațional și Pro TV Chișinău.

Compania Central European Media Enterprises Ltd. operează 30 de televiziuni în România, Bulgaria, Cehia, Slovenia și Slovacia.

Citește:

Aleksandras Cesnavicius (CEO Pro TV): „Toată piața a fost afectată din cauza taxelor introduse anul trecut, dar noi ne-am păstrat cota de piață”

Cum s-a împărțit audiența publicității TV în semestrul I 2019

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii