FacebookTwitterLinkedIn

Dr.Max Group, care ocupă locul 3 în Europa ca număr de farmacii, a obținut o refinanțare completă și fonduri suplimentare pentru creșterea strategică viitoare, în valoare de 940 de milioane de euro, anunță compania.

„Prin intermediul acestei refinanțări, Dr.Max Group a obținut resursele financiare pentru a continua dezvoltarea și implementarea cu succes a strategiei omnichannel, care oferă valoare adăugată clienților și pacienților noștri.”, a declarat Thomas Bornemann, CFO Dr. Max Group.

Finanțarea bancară a fost gestionată și coordonată de UniCredit Bank din Republica Cehă și Slovacia, a.s. și Komerční banka, a.s. (Grupul Société Générale), grupul finanțator fiind format din 14 bănci. Operațiunea a fost finalizată în șase săptămâni, un termen extrem de scurt pentru o tranzacție de acest tip și volum.

Dr.Max Group este prezent în piața farmaceutică cu peste 2.300 de farmacii, în principal în centrul și estul Europei. Grupul este deținut de Penta Investments din Praga, are în jur de 18.000 de angajați și activează în opt țări: Cehia, Polonia, Slovacia, Serbia, Italia, Bulgaria, Ungaria și România. 

CTP livrează 35.000 mp pentru cel mai mare depozit farmaceutic din România: Dr. Max

În România, Dr. Max a implementat și formatul farmaciilor mari, iar până la jumătatea lunii mai deschisese deja 11 astfel de hyper farmacii, pe lângă cele 650 de farmacii pe care le are în toată țara. Compania a intrat pe piața românească în 2014, iar patru ani mai târziu achiziționa A&D Pharma.