FacebookTwitterLinkedIn

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a achiziționat cu 68 de milioane de dolari o proprietate pe insula Indian Creek, cunoscută drept Buncărul Miliardarilor din Miami. Este un nou record de preț în domeniul imobiliar pentru micuța insulă ticsită de miliardari, precedentul – 49,9 milioane de dolari – datând din 2019.   

Ivanka Trump și Jared Kushner vor fi vecini cu Bezos pe Indian Creek imediat ce vila lor va fi terminată. Experții imobiliari sunt de părere că Bezos și logodnica sa, fosta prezentatoare TV Lauren Sánchez, vor demola construcția existentă, care datează din 1965 și a fost renovată și extinsă în 1985. Clădirea are trei dormitoare și trei băi și o suprafață utilă de 865 de metri pătrați, și este înconjurată de un teren de 2,75 acri (peste 11.000 de metri pătrați).

Accesibilă pe un singur pod sau cu o ambarcațiune, Indian Creek găzduiește un circuit de golf cu 18 găuri și aproximativ 35 de proprietăți cu deschidere la apă. Printre vecinii lui Bezos se numără bancherul columbian Jaime Gilinski (care are cinci proprietăți pe insulă), Julio Iglesias, proprietarii de fonduri de investiții Carl Icahn (cu o avere estimată de Forbes SUA la 8,5 miliarde de dolari) și Edward Lampert (fost CEO Sears Holdings, proprietarul rețelelor de magazine Kmart și Sears – cu o avere de 2 miliarde de dolari), legenda NFL Tom Brady și fostul antrenor al echipei Miami Dolphins, Don Shula. Insula este păzită non-stop de o companie privată de securitate care este activă atât la sol cât și pe apă.

„New York Post” scrie că Bezos – care deține câteva apartamente în New York, câteva vile în Washington DC și o fermă de 14 acri pe insula hawaiiană Maui – ar fi interesat și de o altă proprietate de pe insulă, un palat de 1.800 de metri pătrați care a fost achiziționat în 2014, cu 28 de milioane de dolari, și acum este de vânzare pentru 85 de milioane.

Lauren Sanchez și Jeff Bezos

Dacă Ivanka și Jared s-au „înghesuit” într-un apartament cât timp proprietatea lor de pe Island Creek, cumpărată cu 24 de milioane de dolari, este în renovare, Bezos a preferat să închirieze cu 600.000 de dolari pe lună vila din Malibu a lui Kenny G pe perioada reamenajării reședinței sale de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills.

Foto Profimediaimages.ro