FacebookTwitterLinkedIn

Situată pe malul lacului Washington, pe peninsula Hunts Point, proprietatea a fost cumpărată de artist în 1990, iar în 1995 a fost finalizată clădirea principală, de aproape 1.150 de metri pătrați, după proiectul arhitectului Richard Landry. Vila cu cinci dormitoare și nouă băi are studio de înregistrări izolat fonic și o scenă pe terasă, pentru spectacole în aer liber.

Deschiderea la lac, de aproape 100 de metri, trebuie că a fost un detaliu important pentru Kenny G, deținător de brevet de pilot și posesor al unui hidroavion cu care obișnuia să-și „bâzâie” vecinii miliardari. Spre norocul acestora, artistul le-a survolat palatele cu hidroavionul doar patru ani: în 1999 a readus proprietatea „în rândul lumii” din zonă, vânzând-o miliardarului Craig McCaw.

Om de afaceri cu un instinct de admirat, acesta a preluat serviciul de cablu TV al tatălui său și l-a transformat într-una dintre primele rețele de telefonie mobilă, pe care a vândut-o în 1994 către AT&T cu 11,4 miliarde de dolari.

Craig i-a vândut în 2008 casa fratelui său, Bruce, acesta fiind cel care o scoate acum la vânzare. Taxele anuale pentru proprietatea care se întinde pe 4,3 acri sunt de aproape 260.000 de dolari. În total există patru clădiri: vila principală, anexa de la piscină, o casă de oaspeți pe malul apei și o altă anexă pentru personal.

Vila are piscină, teren de tenis și propriul doc unde poate trage un iaht cu lungimea de până la 45 de metri. În interior, livingul pe două niveluri are tavanul acoperit manual cu foiță de aur de 24 de carate, și se deschide spre lac.

Șemineuri avem în sala formală de dining și în biblioteca cu pereți lambrisați. Două baruri – unul în studioul de înregistrări și unul în sala de sport – astâmpără setea artiștilor, a sportivilor sau a oaspeților rămași cu gura… uscată de la luxul care îi înconjoară.

Și așa ajungem în dormitorul matrimonial, cu șemineu de marmură, baie dublă, balcon cu vedere spre lac și un dressing cu patru camere, una pentru fiecare anotimp.

În vârstă de 67 de ani, Kenny G a vândut peste 75 de milioane de albume într-o carieră de 50 de ani. Din 1987, a fost nominalizat la Premiile Grammy aproape în fiecare an și a câștigat o singură dată, în 1994, pentru cea mai bună compoziție instrumentală.

Foto Clarity Northwest/Compass