FacebookTwitterLinkedIn

Disponibil în două variante, destinate transportului de marfă sau de persoane, VW ID. Buzz va fi disponibil pentru prevânzare începând cu vara acestui an.

Microbuzul VW are parte de o binemeritată a doua tinerețe, după ce mai bine de jumătate de veac a fascinat o lume întreagă cu versatilitatea, robustețea și simbolistica sa. Dintre amatorii de mecanică, puțini sunt cei care să nu-și fi dorit vreodată să lucreze la simpatica creatură pe patru roți, iar dintre profesioniștii domeniului, la fel de puțini sunt cei care nu și-au dorit un VW microbuz pe post de „pânză albă” pe care să-și lase imaginația să zburde în voie. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care o comunitate globală de fani ține astăzi în viață un număr impresionant de microbuze, unele restaurate după specificațiile originale, altele sub întruchipări aflate la ani lumină de proiectul inițial.

Dacă în anii 60 microbuzul a fost parte din revoluția culturală, devenind un reper al libertății și toleranței, astăzi urmașul său electric poate deveni purtătorul de stindard al sustenabilității în industria auto.

Microbuzul VW a fost reproiectat, rebotezat – îl cheamă ID. Buzz – și construit în acord cu ceea ce înseamnă astăzi un automobil modern. Așadar, ID. Buzz este un vehicul complet electric și sustenabil, beneficiind de amprentă de carbon neutră începând cu procesul de producție, până la cel de livrare și utilizare. Scaunele, plafonul și podeaua sunt îmbrăcate în materiale reciclate, fără să fi fost folosită piele de origine animală.

Proporțiile compacte permit manevrarea dinamică a vehiculului, iar interiorul spațios te invită să-l transformi într-o locuință mobilă gata să te poarte în aventuri fabuloase sau… la Vama Veche, într-un week-end prelungit. Mașina recepționează informații în timp real despre trafic, identificând pericolele în funcție de semnalele altor autovehicule și de infrastructura rutieră, include asistență pentru menținerea benzii și pentru frânare de urgență, proiectează navigația pe carosabil, comunică vizual cu trecătorii și șoferul, recunoaște stilul de condus și chiar melodiile preferate ale conducătorului auto.

VW ID, Buzz atinge o viteză maximă este de 145 km/h, motorul electric fiind alimentat de o baterie de 77 kWh. Aceasta poate fi încărcată la stații Wallbox sau în punctele publice cu curent alternativ de 11kW (CA). La o stație de încărcare rapidă, cu un conector CCS, bateria lui ID. Buzz ajunge de la 5% la 80% în doar 30 de minute.

Fabricat la Hanovra, ID. Buzz va fi disponibil în România pentru prevânzare începând cu vara acestui an, în două variante: ID. Buzz, destinat transportului de persoane, și ID. Buzz Cargo, pentru transportul de marfă. ID. Buzz oferă spațiu pentru cel puțin cinci persoane și are un portbagaj cu un volum de 1.121 litri, în timp ce versiunea Cargo are capacitate de transport de doi europaleți.

Ambele versiuni se află în premieră în România și pot fi admirate în perioada 14-17 aprilie în Băneasa Shopping City, în concept store-ul Moon City e-mobility lounge, primul astfel de magazin din România.