FacebookTwitterLinkedIn

ID. Buzz, urmașul all-electric al legendarului VW Microbus, a fost lansat miercuri, în premieră mondială.

Noul membru al familiei de vehicule electrice produse de VW, ID. Buzz, va fi disponibil în două versiuni, bus și Cargo.

Versiunea mai scurtă, cu cinci locuri, are o capacitate de transport de 1121 de litri, în timp ce varianta Cargo poate încărca până la 3,9 metri cubi.

Interiorul spațios impresionează prin versatilitate, ingeniozitate și sustenabilitate. Pentru interior sunt disponibile șapte culori unice și patru combinații de două culori.

ID. Buzz reflectă filozofia VW referitoare la sustenabilitate. Nu sunt folosite deloc pielea și alte materiale de origine animală, înlocuitorii utilizați având proprietăți similare, inclusiv la atingere.

Volanul este dintr-un poliuretan care seamănă atât din punct de vedere vizual, cât și tactil, cu pielea. Podeaua, husele scaunelor și tavanul sunt îmbrăcate în materiale obținute din produse reciclate. Unul dintre acestea este Seaqual, o țesătură din 10% plastic recuperat din ocean și 90% PES (PET-uri reciclate).

Propulsia este asigurată de două motoare electrice, unul pe fiecare punte – avem de-a face, deci, cu tracțiune integrală și o putere totală de 275 kW sau 375 CP. Accelerația de la zero la 100 km/h are loc în cinci secunde, iar viteza maximă este de 160 km/h.

Cu o autonomie estimată la 600 km, I.D. Buzz se ia la întrecere cu majoritatea automobilelor propulsate de motoare convenționale. Încărcarea bateriei la 80% din capacitate se poate face în 30 de minute de la o sursă de 150 kW.

Până în 2030, germanii își propun ca jumătate din vânzările companiei la nivel global să fie realizate de vehicule electrice, iar pentru SUA își doresc dublarea cotei de piață pe care o dețin în prezent, cu ID. Buzz pe post de vârf de lance al ofensivei electrice.