Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Florin Cârstocea

Florin Carstocea.jpg
Avere: 35 milioane de euro Vârsta: 50 de ani Reşedinţa: Constanţa Domenii: Hotelărie, platforme petroliere, imobiliare, import iahturi, energie alternativă

Investiţiileîn plină criză economică se pare că sunt pe placul omului de afaceri constănţean Florin Cârstocea. Acesta alocă sume importante unor proiecte rezidenţiale de lux, însă nu neglijează nici cea mai la modă afacere: centralele eoliene. Afaceristul are în plan, printre altele, un proiect imobiliar cu locuinţe de lux în staţiunea Mamaia, la mai puţin de 60 de metri de ţărm. Imobilul ridicat de Cârstocea ar putea dispune iniţial de 23 de garsoniere şi apartamente, cu o suprafaţă medie de 150 mp. În paralel, omul de afaceri s-a orientat şi către un alt business, iar Rig Service, companie pe care o controlează, a trimis deja documentaţia necesară pentru construirea a 13 centrale eoliene în extravilanul comunei Saraiu. Din actele depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa reiese că businesmanul intenţionează să construiască alte trei centrale eoliene, în extravilanul comunei Horia. Mass-media locală anunţă că afaceristul constănţean ar putea cheltui, în total, 32 de milioane de euro pentru aceste proiecte, ţinând cont că o centrală eoliană costă aproximativ două milioane de euro.

Pasionat de iahturi şi de cai-putere, Cârstocea i-a cumpărat fiului său, anul acesta, ultimul model de Porsche, iar pentru aniversarea celor 50 de ani pe care i-a împlinit în luna mai, a închiriat clubul Bamboo din Mamaia. La capitolul auto, prin garajul familiei Cârstocea au mai poposit maşini cu nume sonore precum Audi A8, BMW, dar şi un Lexus.

Proprietar al Hotelului Central din Mamaia, Cârstocea deţine, totodată, şi satul de vacanţă Hollyday din Mamaia, care se întinde pe o suprafaţă de şase hectare. În plus, omul de afaceri s-a arătat interesat să ridice un nou „sat de vacanţă“ în comuna Corbu, unde a concesionat mai multe loturi de teren şi unde a amenajat deja mai multe hectare pentru pescuit sportiv.

Portofoliul imobiliar al milionarului în euro mai include case de vacanţă pe malul braţului Sfântu Gheorghe, iar Cârstocea are în plan şi deschiderea unui restaurant ecologic cu specific pescăresc, tot la Corbu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii