Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Bogdan Enoiu

Bogdan Enoiu.jpg
Avere: 13-14 milioane de euro   Vârsta: 50 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Publicitate

Bogdan Enoiu, directorul general al agenţiei de publicitate McCann-Erickson România, are afaceri în trei domenii diametral opuse: publicitate, tenis şi imobili-are. Bogdan Enoiu este organizatorul turneului de tenis BCR Open Bucureşti, în promovarea căruia investeşte în medie 100.000 de euro pe turneu.

Tenisul şi publicitatea sunt pasiunile sale, iar în imobiliare a intrat pentru profiturile generoase promise de industria care în final a pus pe butuci multe afaceri. Inginer de profesie, Enoiu este absolvent al Facultăţii de Metalurgie.

Primul său job a fost de inginer la Departamentul de Fabricaţie Cutii Viteză din cadrul Dacia. În publicitate a intrat imediat după Revoluţie, firma sa fiind una dintre primele din industrie înfiinţate în România. S-a afirmat încă de la debut, când în 1991 a reuşit să obţină contul XEROX România.

Anul acesta, McCann-Erickson a câştigat contul de creaţie pentru compania de comunicaţii UPC. Contractul a fost semnat pe doi ani. Firmele lui Enoiu se mai ocupă de creaţie pentru nume precum L’Oréal, Nestle, Vodafone şi MasterCard Europe. Tot anul acesta, în iulie, agenţia McCann-Erickson a finalizat parteneriatul cu brandul de lactate Tnuva pentru serviciile de media şi de creaţie. Agenţia lui Enoiu a contribuit la construcţia de la zero a brandului Tnuva. Contul a aparţinut agenţiei timp de patru ani, de la intrarea mărcii pe piaţă.

În imobiliare, Enoiu lucrează în tandem cu soţia sa, Dana Războiu. Cei doi au înfiinţat firma Enoiu&Războiu, care administrează portofoliul imobiliar al familiei. Anul trecut, firma înfiinţată în 2008 a avut o cifră de afaceri puţin peste 1,1 milioane de euro şi a înregistrat pierderi.

Soţia lui Enoiu, Dana Războiu, este o cunoscută ştiristă. Ea a prezentat principalul jurnal de ştiri al Kanal D (grupul Dogan) încă de la lansarea pe piaţă a televiziunii (2007) până în această vară, când a decis să se dedice familiei.

Primul contact cu televiziunea l-a avut în 1995, când colabora la o emisiune de divertisment produsă de studioul TVR Timişoara. Psiholog de profesie, Dana Războiu a debutat în media naţională în 2000, la TVR 1.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii