Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Octavian Creţu

Octavian Cretu.jpg
Avere: 130- 135 milioane de euro Vârsta: 54 de ani Reşedinţă: Harghita Domenii: producţie apă minerală, sucuri, bere şi cafea

După investiţiile importante din ultimii ani şi intrarea pe piaţa berii în 2008, anul 2010 a adus o altă noutate în portofoliul grupului Romaqua, controlat de omul de afaceri Octavian Creţu: băutura energizantă Giusto Elektrik. Se adevereşte astfel un zvon care circula încă de la inaugurarea fabricii din Sebeş. Creţu mizează pe un produs mai ieftin faţă de oferta concurenţei, cu care vrea să dea lovitura. Îşi permite acest lucru pentru că băutura se îmbuteliază pe linia de doze Albacher. Are planuri destul de ambiţioase pentru primul an: o cotă de 3-4%. În mare, este cam aceeaşi strategie aplicată în cazul intrării pe bere odată cu lansarea Albacher. După un an, brandul ajunsese deja la 5%, ceea ce este mai mult decât mulţumitor pe o piaţă extrem de concurenţială. Sucurile Giusto au fost lansate în 2005, ajungând în doar trei ani la o cotă de peste 20% pe segmentul still drinks (sucuri plate cu conţinut de fructe sub 25%), potrivit datelor companiei.

Cel mai bine, Romaqua stă la apă minerală, unde este lider de piaţă cu brandul Borsec, cu o cotă de circa 20%. Creţu a investit în fabrica de la Sebeş circa 40 milioane de euro, din care 30 milioane de euro au provenit dintr-un credit obţinut de la Banca Comercială Română (BCR). Tot în acelaşi an, au mai fost inaugurate unităţi de producţie la Borsec, judeţul Harghita (apă minerală) şi Buşteni (băuturi răcoritoare). Pe lângă producţia de apă şi de bere, Romaqua este specializată şi în fabricarea cafelei. Octavian Creţu deţine 59% din acţiunile companiei Romaqua Group Borsec, cel mai mare producător intern de apă minerală. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii