FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei din ultimul deceniu

Farmexim este primul mare jucător local important din importul și distribuția de medicamente, fondat în 1990. Opt ani mai târziu, operațiunile s-au extins și pe segmentul farmaciilor, prin lanțul Help Net, care ocupă astăzi locul al treilea la nivel național. În 2018, Farmexim și Help Net trec sub umbrela gigantului german Phoenix Group, lider european în servicii integrate de sănătate. Gândită ca o afacere de familie, trecerea de la antreprenoriat la corporație a însemnat un salt uriaș în ceea ce privește dezvoltarea businessului. Grupului s-a alăturat, în urmă cu un an, noua entitate EL Pharma, care dezvoltă servicii integrate pentru partenerii din industria farmaceutică. Cuvântul care definește evoluția noastră și dorința noastră de progres este EXCELENȚA.

Ultimul deceniu a răsturnat tot ceea ce se știa în sfera afacerilor globale. Pandemia, războiul, criza economică, provocările fiscale sunt elementele care au generat o schimbare majoră de perspectivă asupra oricărui business.

Strategia de business din ultimul deceniu

Unul dintre cele mai importante puncte ale strategiei noastre de business a însemnat demararea unui amplu proces de consolidare și redesign organizațional la nivel de grup, care a dus la îmbunătățirea structurii interne și a adus noi linii de dezvoltare, pentru a oferi servicii mai bune partenerilor și pacienților din România.

În urma acestui proces, echipele cu activități similare din cele trei companii au fost integrate în structuri unice la nivel de grup, iar fluxurile și procesele de bază din activitățile de distribuție medicamente, retail farmaceutic și pharma services au fost optimizate. Am digitalizat procese cu succes, munca remote sau în sistem hibrid a câștigat tot mai mult teren, iar aceasta este o lecție valoroasă de adaptare și de adoptare a soluțiilor care se pliază pe specificul businessului.

Exclusiv Forbes. Liga campionilor în business: care sunt companiile care au reușit să crească 10 ani la rând și au avut permanent profit

Liderii de business și profitul

Gândirea aceasta exclusivă la afaceri poate afecta conducerea strategică a oricărui business. Desigur, nicio companie nu supraviețuiește fără profituri, dar, dacă rezultatele financiare sau alte performanțe devin singura prioritate, consecințele pot fi dăunătoare în timp. Pentru noi, o cultură sănătoasă a companiei este la fel de importantă ca un bilanț financiar sănătos, astfel că, pe lângă concentrarea asupra profitabilității, noi punem oamenii pe primul loc.

Diferențiatorii companiei

Pentru noi, diferențierea implică ceea ce facem în fiecare zi în cadrul organizației noastre pentru a ne servi clienții mai bine decât concurența și pentru a oferi servicii mult mai bune pentru pacienți. Am consolidat cea mai nouă linie de business a grupului, EL Pharma, care și-a extins portofoliul cu nume importante din industrie. Accesul pacienților la tratament este întotdeauna o prioritate pentru noi. În sprijinul acestui deziderat, ne îmbunătățim în mod constant activitățile, ne consolidăm oferta comercială pentru a crește nivelul de servicii către partenerii noștri, aducând pacienților beneficii reale și imediate.

Strategia de business pentru următorul deceniu

În climatul de afaceri în continuă schimbare de astăzi, am înțeles că este potrivit să acționăm ca un elev, în continuă învățare și perfecționare, dar și ca un profesor, cu experiență, cunoștințe și valoare. Ne facem temele, profităm cât de mult de ceea ce oferă tehnologia, gestionăm timpul inteligent și eficient, răspundem nevoilor unice ale pieței, oferind ceva nou și convingător.