FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei din ultimul deceniu

Dezvoltare este cuvântul care poate descrie activitatea Fildas Trading în ultimii 10 ani. Compania a crescut de la un an la altul, până în poziția de lider al pieței de distribuție a produselor farmaceutice.. A fost o evoluție constantă, remarcată și de observatori internaționali, Fildas Trading fiind inclusă la categoria „Ones to Watch” din Top 50 Global Challengers, o inițiativă Citi Private Bank/Campden Wealth. Nominalizarea este cu atât mai importantă cu cât Fildas Trading este una dintre cele doar două companii est-europene prezente în acest clasament, înaintea unor companii precum Ferragamo sau Bavaria Brewery. Fildas Trading a ajuns în prezent la 17 depozite la nivel național, totalizând 58.000 de metri pătrați. Lecția ultimului deceniu și mai ales a ultimilor ani a fost că trebuie să fii pregătit pentru orice și să poți acționa cât mai rapid atunci situația o cere, ceea ce Fildas Trading a reușit să facă, în ciuda unor contexte economice extrem de dificile.

Exclusiv Forbes. Liga campionilor în business: care sunt companiile care au reușit să crească 10 ani la rând și au avut permanent profit

Strategia de business din ultimul deceniu

Creșterea suprafeței de depozitare, modernizarea continuă a depozitelor astfel încât să răspundă cu brio tuturor cerințelor păstrării în cele mai bune condiții a produselor farmaceutice și dermato-cosmetice și o flotă auto eficientă au fost elementele-cheie ale strategiei noastre de business. În plus, am fost mereu atenți ca dezvoltarea să se facă pe principii economice sănătoase, fără o expunere financiară care să ne vulnerabilizeze.

Liderii de business și profitul

Am avut, an de an, cifre de afaceri în creștere, precum și profituri în creștere, pentru că aceasta este cheia unui business sănătos, durabil, de viitor. Ar fi anormal ca o afacere să nu aibă profit. Evident, depinde foarte mult ce faci cu profitul și cum îl valorifici. Profitul Fildas Trading a fost reinvestit pentru susținerea și creșterea companiei. În fiecare an, Fildas Trading a implementat investiții serioase, care să consolideze afacerea – ultima dintre cele mai notabile fiind montarea de panouri fotovoltaice pe depozitele pe care le deținem, pentru a ne asigura din surse proprii o mare parte din energia electrică de care avem nevoie.

Diferențiatorii companiei

Operativitatea, calitatea serviciilor prestate și gama diversificată de produse pharma și cosmetice distribuite au fost elementele principale care ne-au adus în postura de lider al pieței de profil românești. Cred că astfel am câștigat respectul atât al partenerilor noștri, cât și al clienților – în prezent distribuim către peste 5.000 de farmacii și peste 300 de spitale din toată țara.

Strategia de business pentru următorul deceniu

Nu știm ce ne poate rezerva următorul deceniu, dar o dezvoltare echilibrată, creșterea continuă a gamei de produse și a portofoliului de clienți și oferirea către aceștia a celor mai bune servicii rămân printre punctele principale ale strategiei Fildas Trading.