FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, cel mai important pol de business din Cluj-Napoca intră în portofoliul fraților Pavăl, după anunțarea oficială a semnării contractului dintre cele două părți. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată, însă, potrivit estimărilor, aceasta ar depăși 100 de milioane de euro.

„Suntem încântați de faptul că proiectul The Office va fi preluat de un grup antreprenorial puternic, cu capital românesc. Este o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung faţă de chiriaşii noştri care vor avea un partener de nădejde. Încheierea acestei tranzacții ne va permite să ne concentrăm pe investițiile actuale din ISHO și să ne lărgim orizontul pentru a putea identifica noi investiții”, afirmă Ovidiu Şandor.

“Tranzacționarea proiectului The Office este un prim pas relevant în programul de vânzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curentă a Nepi Rockcastle, de concentrare pe centre comerciale dominante. The Office este un proiect deosebit și ne bucurăm că va rămâne în continuare în proprietatea unui investitor dedicat planurilor de dezvoltare ale României. Am remarcat de asemenea dovada lichidității pentru piețele regionale importante din România prin interesul manifestat de investitori pentru The Office. Portofoliul de birouri cu care rămânem în București și Timișoara se bucură de asemenea de interes foarte bun din partea pieței astfel încât analizăm oportunitatea vânzării acestui portofoliu în perioada următoare.” susțin reprezentanții NEPI Rockcastle.

Dezvoltarea proiectului The Office a început în plină criză financiară, ultima fază a acestuia fiind livrată în 2017. Acesta are o suprafață închiriabilă de 60.000 de mp și o rată de ocupare de 100%, fiind unul dintre cele mai importante centre de business din Cluj-Napoca. De altfel, The Office are una din cele mai ridicate certificări de clădire verde, BREEAM Excellent.

“Această tranzacție marchează încă un pas important în strategia noastră de investiții. Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman și ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește. Prin continuarea achizițiilor pe piața imobiliară locală ne dorim totodată să consolidăm încrederea tuturor antreprenorilor români și să le insuflăm curajul de a-și susține marile aspirații”, declară Dragoș Pavăl.

Achiziția birourilor The Office din Cluj reprezintă a doua tranzacție record încheiată de frații Pavăl. În luna august a anului trecut, fondatorii Dedeman au fost protagoniștii celei mai importante tranzacții de real estate din 2018 din România, după ce Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către Dedeman. Proiectul The Bridge cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați. Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

„Piața imobiliară este în continuare o piață cu mult potențial și o analizăm cu atenție și în perioada următoare. De asemenea, am investit și urmează să investim în agricultură, în logistică, dar și în companii antreprenoriale locale pe care le vom selecta cu grijă”, a a declarat recent Dragoș Pavăl pentru Forbes România.

Citește și: Forbes Best Office Hubs 2019