FacebookTwitterLinkedIn

Anca Harasim este și membru în Consiliul Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders, vicepreşedinte al Fundaţiei Principesa Margareta a României și vicepreşedinte al Clubului Harvard România-Moldova.

Sub conducerea sa executivă de aproape două decenii, AmCham se numără printre cele mai influente organizații de business din România. În ultimul an, organizația condusă de Anca Harasim a fost foarte activă pe fondul deciziilor fiscale și economice luate de Guvernul Dăncilă. De altfel, prin poziția adoptată în comunicate de presă, AmCham se poziționează ca un observator atent al deciziilor guvernamentale și analizează cu luciditate impactul acestora în mediul autohton de business.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

AmCham nu poate fi perceput ca un „paznic” sau „gardian”, ci s-a oferit întotdeauna ca un partener de dialog. De pildă, referitor la bugetul de stat pe anul 2019, AmCham și-a manifestat îngrijorarea față de majorările cheltuielilor publice (creștere de 14% comparativ cu 2018) şi față de cele ale cheltuielilor de personal (18,9%). AmCham a atras atenția că o evoluţie necesară în exerciţiul bugetar este creşterea investiţiilor publice şi prioritizarea obiectivelor de investiţii publice semnificative.