FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile din Asia și contractele futures din SUA s-au prăbușit marți, după ce luni Wall Street s-a confruntat cu una dintre cele mai agitate sesiuni de tranzacționare din ultimele luni. Investitorii se confruntă cu o puternică incertitudine față de situația din Ucraina și anticipează o posibilă înăsprire a politcilor monetare la nivel global.

Indicele Hong Kong (simbol bursier .HSI) a pierdut 1,64%, în timp ce indicele KOSPI din Coreea (.KS11) a scăzut cu 1,67%. Indicele de referință australian (.AXJO) a scăzut cu 2,73%, atingând cel mai mic nivel din ultimele opt luni. De asemenea, dolarul australian a înregistrat în prima parte a zilei o creștere temporară, însă a revenit ulterior la valoarea inițială, potrivit Reuters.

Situația pieței din Asia a fost influențată în mod direct de circumstanțele Statelor Unite care se confruntă cu majorarea prețurilor pentru combustibil și creșterea inflației, la care se adaugă presiunile induse de contextul Ucrainei.

Contractele futures din SUA au înregistrat scăderi vizibile și în sesiunile de tranzacționare din Asia. Contractele futures Nasdaq (.NQc1) au scăzut cu 1,2%, iar contractele futures S&P500 au pierdut 0,95%. Investitorii așteaptă, de asemenea, informații despre momentul și ritmul majorărilor pentru ratele dobânzilor care vor avea loc până la sfârșitul acestui an. De altfel, Banca Centrală din Singapore a înăsprit marți politica monetară.