FacebookTwitterLinkedIn

Un studiu realizat de către Mondelēz International relevă faptul că tot mai mulți consumatori tineri aleg gustările în locul meselor.

Gustările au devenit un comportament alimentar obișnuit, acestea fiind preferate în locul meselor de 64% dintre consumatori (în creștere cu 5% față de primele date raportate în 2019), se arată în cel de-al treilea raport anual State of Snacking, realizat de Mondelēz International.

„ (…) Gustarea a devenit mult mai mult decât o sursă de nutriție și răsfăț; este, de asemenea, o sursă de conexiune socială și de inspirație pentru experiențe lărgite. În special, consumatorii continuă să prefere ocazii de gustare pe tot parcursul zilei în detrimentul orelor de masă tradiționale – deoarece acest comportament în creștere, accelerat de pandemia în curs, devine din ce în ce mai mult parte din viața de zi cu zi”, a completat Dirk Van de Put, Președinte și CEO al Mondelēz International.

Statisticile demonstrează că această preferință pentru gustări este mai des întâlnită în rândul generațiilor mai tinere, 75% dintre cei din generația Z  au recunoscut că înlocuiesc cel puțin o masă cu o gustare, în fiecare zi.

Studiul realizat la nivel global mai arată că, aproape 80% dintre consumatori susțin că definiția lor pentru o gustare a evoluat în ultimii 3 ani, pentru a include mai multe sau diferite tipuri de alimente, ocazii de a mânca sau alte elemente.

Consumatorii au recunoscut că în prezent caută gustări care oferă o serie de beneficii dincolo de starea de bine fizică și nevoile de nutriție. Astfel, 85% dintre consumatori mănâncă cel puțin o gustare pe zi pentru răsfăț, 88% spun că o dietă echilibrată poate include puțin răsfăț și 74% spun că nu își pot imagina o lume fără ciocolată.

De asemenea, un procent ridicat – de 85% – dintre consumatorii din întreaga lume doresc să cumpere gustări de la companii care își reduc amprenta asupra mediului.

Studiul a fost realizat online de către The Harris Poll în numele Mondelēz International în perioada 5-27 octombrie 2021, în rândul a 3.055 de adulți la nivel global cu vârsta de peste 18 ani. Cercetarea a inclus 12 piețe: Statele Unite, Canada, Mexic, Brazilia, Franța, Germania, Marea Britanie, Rusia, China, India, Indonezia și Australia.