FacebookTwitterLinkedIn

Yahoo a anunţat marţi că a achiziţionat platforma de ştiri bazată pe inteligenţă artificială a cofondatorilor Instagram, Artifact, şi că urmează să încorporeze tehnologia acesteia pe site-urile de ştiri ale furnizorului de servicii web din SUA şi pe alte platforme.

Acordul semnalează o problemă continuă pentru startupurile media care au dificultăţi să îşi crească veniturile, într-un moment în care giganţii Big Tech Alphabet şi Meta Platforme atrag cea mai mare parte a vânzărilor de publicitate, notează Reuters.

În ianuarie, Artifact a spus într-o postare pe blog că îşi va înceta operaţiunile aplicaţiei deoarece oportunitatea de piaţă nu este suficient de mare pentru a justifica investiţii continue de acest fel.

Yahoo, care deţine şi mărcile de ştiri TechCrunch, Engadget şi Yahoo Finance, a declarat că motorul de recomandare bazat pe inteligenţă artificială al Artifact şi alte caracteristici vor ajuta la extinderea operaţiunilor sale de ştiri şi la furnizarea de conţinut personalizat publicului.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.