FacebookTwitterLinkedIn

Fosta miliardară Forbes renunță la funcția de CEO al Bumble și va prelua un alt rol, pe măsură ce problemele companiei listate la Bursa din New York se adâncesc.

Whitney Wolfe Herd, alumn 30 sub 30 Forbes SUA, va renunța la funcția actuală și va deveni președintele executiv al Bumble (începând cu 2 ianuarie 2024), predând astfel frâiele de CEO către Lidiane Jones, care în prezent servește în aceeași calitate în cadrul companiei Slack.

Această mișcare vine în urma unei scăderi masive a prețului acțiunilor Bumble. Prețul acțiunilor Bumble a fost de 13,67 de dolari la închiderea pieței de vinerea trecută, cu 83% sub maximul istoric de 78,89 de dolari atins în prima săptămână de tranzacționare.

Wolfe Herd, în vârstă de 34 de ani, și-a văzut propria avere scăzând masiv pe măsură ce acțiunile Bumble s-au prăbușit pe bursă, pierzându-și statutul de miliardară.

Acțiunile Bumble au scăzut săptămâna aceasta cu 9%, până la aproximativ 12,40 de dolari, în urma știrilor despre tranziția CEO-ului. Compania a tranzacționat cu mult sub prețul de închidere minim din toate timpurile, de 12,90 de dolari, stabilit săptămâna trecută.

Wolfe Herd a devenit cea mai tânără femeie miliardară self-made în 2021, când Bumble s-a listat la o evaluare de aproape 9 miliarde de dolari. Pe măsură ce capitalizarea bursieră a companiei a scăzut sub 2 miliarde de dolari, averea lui Wolfe Herd a suferit o prăbușire similară, scăzând de la un vârf de aproximativ 1,5 miliarde de dolari la începutul lui 2021 la 510 milioane de dolari începând cu luna mai a acestui an.