FacebookTwitterLinkedIn

Czapek. Steaua înghețată

Antartique Frozen Star – o piesă cu adevărat emblematică de la Czapek – s-a vândut foarte repede, ca mai toate ceasurile Czapek, de altfel. Chiar dacă nu sunteți un fan al esteticii minimaliste, discrete, a mărcii, cadranul din osmiu vă va face să doriți să mai aruncați cel puțin încă o privire, de mai aproape. 

Osmiul este cel mai rar și mai dens metal prețios care se găsește pe planeta noastră. De asemenea, este și cel mai scump – de 20 de ori mai scump decât aurul și incredibil de greu de cristalizat: se topește abia la 3.000 de grade Celsius. Frozen Star marchează astfel o premieră: este primul ceas cu cadran realizat în întregime din osmiu, creând o textură unică, având o strălucire intensă, în albastru, gri și argintiu în același timp. Cele 38 de exemplare, deja epuizate, au costat fiecare 76.000 de franci elvețieni. Iar bucata de osmiu pe care o puteți admira în fotografiile noastre valorează aproximativ 500.000 de franci elvețieni.

Montblanc. Făcut pentru aventură

Montblanc 1858 Iced Sea este inspirat de Mer de Glace – un imens lac glaciar situat la altitudinea de 1.913 metri, la poalele muntelui Montblanc.

Aceasta este tema primului ceas pentru scufundări creat vreodată de Montblanc. Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date are lunetă și cadran din ceramică albastră, verde sau neagră, având ghețarii – atât pe cei de la suprafață, cât și pe cei subacvatici – gravați pe capacul carcasei. Carcasa are 41 mm și se așază foarte confortabil pe încheietura mâinii, iar modelul albastru aprins, cu a sa curea de cauciuc de un albastru și mai viu, este preferatul nostru. Prețul pentru versiunea cu curea de cauciuc este 2.750 de euro.

Ceasul purtat de Nimsdai Purja MBE, care a cucerit 15 dintre vârfurile de peste 8.000 de metri din lume în opt luni, doborând recordul anterior de peste opt ani, este Montblanc 1858 Geosphere, care reușește să evite aburirea cauzată de schimbările de temperatură. Ceasul are o carcasă din titan de 44 mm, vine într-o ediție limitată de 290 de exemplare și costă 8.000 de euro. Emisfera nordică și cea sudică sunt reprezentate pe cadran cu ajutorul unor globuri rotitoare.

Nouă ne-a plăcut foarte mult modelul 1858 Minerva Monopusher Chronograph Red Arrow – un minunat ceas pentru piloți, având diametrul de 42 mm, cu o reiterare a uneia dintre primele lunete canelate, de la un model din 1939. Versiunea din 2022 este realizată din aur alb, este dotată cu tahimetru și scală telemetrică și este alimentată de calibrul MB M13.21. Modelul va fi produs în 88 de exemplare, iar prețul fiecăruia este de 32.000 de euro.