FacebookTwitterLinkedIn

Varianta Omicron a avut un impact mai scăzut asupra călătoriilor decât valurile pandemice precedente. Astfel, companiile aeriene continuă procesul de creștere a numărului de zboruri și de revenire la ofertele pre-pandemice.

Potrivit Vola.ro, au revenit perioadele de reduceri la biletele de avion, în luna ianuarie chiar cu până la 60%. Principalele destinații externe spre care se îndreaptă românii rămân cele europene, iar cele mai ieftine bilete sunt pe ruta Italia. Românii pot călători în peste zece destinații europene plătind pe biletul de avion sub 50 euro, iar cel mai ieftin bilet de avion este de 18 euro, cu destinația Napoli, în luna martie.

Industria turismului dă semne de revenire și acest lucru poate fi observat și prin numărul de zboruri disponibile pentru turiștii români. Dacă în anul 2020 companiile aeriene și-au redus cu până la 80% numărul de zboruri operate din București, anul 2022 confirmă o mai bună adaptare la schimbările impuse de pandemie și o revenire treptată la numărul de zboruri pre-pandemic.

Începând cu luna februarie cetățenii europeni vor putea călători în UE cu dovada de vaccinare anti-COVID, de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri  suplimentare de carantină sau de testare. Acest lucru va impulsiona traficul aerian între statele Europene și va asigura revenirea city break-urilor în planurile de vacanță ale românilor.

Care sunt cele mai ieftine destinații europene pentru turiștii români in urmatoarea perioadă?

Napoli – cea mai ieftină destinație pentru biletele de avion cu plecare din București

Prețul biletului de avion pentru un zbor București – Napoli începe de la 18 euro în luna martie. Pentru o călătorie în weekend, prețul ajunge la 37 euro pentru zborul dus-întos. Românii aleg Napoli ca punct de plecare pentru a explora insula Capri și întreaga coastă Amalfitană.

Londra – rămâne în continuare o destinație solicitată de români și una dintre cele mai numeroase comunități de diaspora

Oficial, în Marea Britanie muncesc și studiază peste 500.000 de români, dintre care aproape 150.000 sunt în Londra. Acesta este și motivul pentru care Londra rămâne în continuare în topul destinațiilor accesibile pentru români, un bilet de avion pentru perioada următoare începând de la 20 euro/dus-întors sau 40 euro în weekend.

Roma – o destinație evergreen pentru amatorii de city-break-uri

Italia, o altă țară cu o comunitate puternică a diasporei românești, rămâne în topul destinațiilor căutate de români. Biletele de avion spre Roma se mențin sub 30 euro, indiferent dacă se optează pentru călătorii în weekend sau în timpul săptămânii

Madrid & Barcelona – de la 34 de euro

Spania este căutată de românii care vor temperaturi mai blânde, zboruri scurte și prețuri accesibile. Barcelona rămâne o destinație căutată de turiști pentru combinația de activități, gastronomie, shopping, artă si plajă.

Paris – cea mai scumpă dintre capitalele europene căutate de români

Biletele spre Paris încep de la 44 euro/zborul dus-întors cu o companie low cost și de la 109 euro cu o companie de linie. Indiferent de opțiunea de zbor, Parisul este o destinație extrem de căutată în timpul primăverii.