FacebookTwitterLinkedIn

A obținut șase premii internaționale și o nominalizare la premiile Emmy urmându-și propriile vocații multidisciplinare.

Mihaela Pleșca are 30 de ani și este din Brașov. A absolvit programul de licență „Inginerie și Management în Industria Turismului” din cadrul Facultății de Alimentație și Turism al Universității Transilvania din Brașov, acolo unde și-a continuat Masterul în „Politici și Strategii de Marketing”. În paralel, tânăra a terminat un curs de patru ani de actorie, în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, și cursul de canto muzică ușoară de trei ani. 

Pasiunea ei pentru artă a început la vârsta de 10 ani, atunci când a participat la un concurs și a fost premiată. Interesul pentru marketing a venit mai târziu, în urma terminării unui curs de marketing turistic, care i-a stârnit curiozitatea. În ceea ce privește muzica și actoria, „le‑am dezvoltat pe parcurs, atunci când am decis să iau în serios aceste hobby-uri din copilărie și să le studiez ani de zile pentru a mă perfecționa”.

Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30

După licență, din dorința de a nu‑și limita orizontul, tânăra a lucrat ca fotograf turistic în Grecia, Online Project Manager la un hotel din Poiana Brașov și asistent manager în cadrul unei companii care se ocupă cu vânzarea de cursuri de management în turism. Ulterior, a obținut un post ca Digital Ambasador în cadrul proiectului Google Atelierul Digital, unde, datorită performanțelor sale, a obținut titlul de Star. Pe partea de muzică, Pleșca colaborează cu Onefitmusic, o casă de discuri din București. „Sunt solistă în cadrul acestui proiect și îmi propun pe viitor să compun și eu piese”. Din 2021, tânăra este speaker motivațional la premiile internaționale de film The International Media Arts Film Festival, fiind, totodată, și Account Manager în cadrul departamentului de Local SEO la DWF, o agenție de online marketing din București.

Mihaela susține că este necesar pentru un antreprenor să fie pasionat de ceea ce face, deoarece parcursul antreprenorial este plin de provocări și este nevoie să îți menții motivația.Urmându-și propriul sfat, a luat naștere Neurodesign, un startup pe care Mihaela Pleșca l-a fondat bazându-se pe două stiluri de design proprii. „Le-am aplicat în cadrul unor premii mondiale de design (A’Design Award and Competition, din Italia), unde am jurizat atât companii multinaționale, cât și firme medii sau mici, iar feedbackul meu le aducea rezultate”, afirmă tânăra. 

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Performanțele i-au adus patru trofee de aur la nivel de juriu, precum și invitația de a juriza premiile mondiale de UX Design Interaction Design Award din cadrul organizației IxDA, unde a fost promovată ca leader local. Misiunea Mihaelei Pleșca rămâne promovarea stilurilor de Neuro Design și de Rezonanță în design, dar și aplicarea acestora în zonele sale de competență multidisciplinară: UX design, online marketing, design de interior, design de produs și fashion design. „Am lansat cartea «Neuro Design și Rezonanța în UI, UX design» și îmi propun pe viitor să realizez o strategie de marketing care să promoveze aceste servicii pentru a dezvolta un portofoliu de clienți atât pe plan local, cât și internațional, și să creez un institut de cercetare în neuro design pentru firmele ce doresc rezultate dovedite științific, la nivel neurologic”, conchide Pleșca.