FacebookTwitterLinkedIn

Deși viața lui nu a fost întotdeauna roz, un tânăr și-a găsit motivația de a străbate România, cu zâmbetul pe buze, pentru a ajuta copiii aflați în mediile defavorizate.

Tiberiu Antipa este originar din București, iar timp de 21 de ani a crescut în orfelinate, fiind mutat în trei centre de plasament de-a lungul acestor ani. A absolvit Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân din Capitală, apoi și-a continuat studiile în trei școli post-liceale. Ulterior, a absolvit un curs de antreprenor în Economie Socială și Animator Socio-Educativ.

Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30

Pasiunea tânărului s-a conturat în mod natural, pornind de la lipsurile pe care le-a simțit în copilărie. „Cel mai mult mi-a lipsit iubirea, așa că am pornit de la asta. Mi-am dorit să ofer iubire copiilor nimănui”. Aventura sa a început în urmă cu 10 ani, la vârsta de 16 ani, „iar cu fiecare reușită, dorința de a crește, de a face proiecte cât mai mari și de a ajuta cât mai mult, a augmentat”. 

În anul 2016, a înființat Asociația TIBERIUS, iar de atunci au fost organizate diferite proiecte, de la evenimente pentru copiii din medii defavorizate, până la tabere pentru ei și campanii de donații de alimente, la nivel național. „Sunt câteva proiecte de care sunt foarte mândru, de exemplu, proiectul «Steluțe Pentru Îngeri»”, care este un eveniment de Crăciun, dedicat special copiilor din medii defavorizate, iar la ediția anului 2019 am reușit să aducem la Circul Metropolitan din București 1.700 de copii din toată țara. (…) Taberele anuale de la mare îmi sunt foarte dragi, fiindcă le oferă unor copii ocazia să trăiască niște momente incredibil de frumoase”, susține Tiberiu Antipa. 

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Asociația înființată de tânăr le oferă acestor copii cazare, mâncare, dar și workshop-uri interactive, care să îi ajute să se dezvolte în diferite domenii, precum ecologia, responsabilitatea socială, educația financiară sau social media. 

O altă inițiativă concretizată a fost campania umanitară #NEAMADUNAT, care în plină pandemie a ajutat cu alimente peste 4.000 de familii din toată țara. „Am străbătut mii de kilometri în toată țara, am cărat tone de alimente, am ajuns la spital, dar și aici a meritat efortul”, adaugă Tiberiu Antipa. 

În ceea ce privește planurile de viitor, tânărul și-a propus să se concentreze pe o caravană națională de dezvoltare personală pentru acești copii, alături de alte activități desfășurate în București la centrul educațional al Asociației, care este în curs de amenajare. 

„Cred că e foarte important ca tinerii antreprenori să aibă curaj, să creadă în visurile lor și să aibă încredere că viziunea lor poate da rezultate. Să se pregătească pentru multe refuzuri și neîncredere la început, dar să nu renunțe niciodată la lucrurile în care cred”. 

Asociația TIBERIUS a rulat peste 200.000 de euro în urma proiectelor pe care le-a desfășurat, iar scopul final este construirea unui centru privat pentru copii.