FacebookTwitterLinkedIn

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, listat la Bursa de Valori București, a bugetat investiții record în acest an. În ciuda îngrijorărilor, respectiv posibilitatea unei secete în această toamnă și fluctuațiile de prețuri la materii prime și la produsele finite, Norofert Grup și-a stabilit ținte clare.

Pentru Norofert, 2022 este anul cu cele mai mari investiții din istoria companiei și până în prezent. În această perioadă, prioritatea noastră o reprezintă punerea în funcțiune a unei linii de producție de mare capacitate pentru îngrășăminte de sol la fabrica noastră din Filipeștii de Pădure (Județul Prahova) și automatizarea liniei de producție de îngrășăminte lichide. În paralel, depunem toate diligențele necesare pentru achiziționarea acestei facilități de producție, iar ulterior finalizării tranzacției, vom începe construcția unui depozit pentru stocarea îngrășămintelor granulate și a unui laboratorului de cercetare și inovare”, a declarat Vlad Popescu, pentru Forbes România. Potrivit CEO-ului companiei, laboratorul de cercetare și inovare reprezintă un element cheie al parteneriatului în cercetare stiințifică încheiat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) și va avea rolul de “a accelera procesul de inovație și cercetare pentru dezvoltarea unor produse competitive pentru piața din România, dar și pentru export“.

În 2021, Norofert a înregistrat o cifră de afaceri de 51,5 milioane de lei, în creștere cu 107% față de 2020 și un profit net de 8,2 milioane de lei, cu 63% mai mult comparativ cu anul anterior. Pentru anul 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 67,5 milioane de lei, EBITDA de 13,9 milioane de lei și un profit net de 10 milioane de lei. Mai mult, compania va realiza investiții necesare operaționalizării complete a fermei din Zimnicea, Județul Teleorman, în dezvoltarea capacității de depozitare a cerealelor ecologice prin modernizarea spațiilor actuale și construcția unora noi. 

Planul de investiții al companiei pentru 2022 prevede aproximativ 1 milion de lei pentru automatizarea completă a liniei de producție de inputuri pentru agricultura ecologică, precum și diversificarea gamei de produse. De asemenea, Norofert a anunțat investiții de 7 milioane de lei pentru construcția unui depozit de 1.500 mp la fabrica din Filipestii de Padure, potrivit unor declarații anterioare.

Pentru anul 2023, la fabrica noastră din Filipeștii de Pădure, intenționăm să investim resurse financiare către instalarea de sisteme fotovoltaice, pompe geotermale și sisteme de recuperare a energiei termice, ce vor ajuta foarte mult la eficientizarea costurilor și a creșterii impactului pozitiv asupra mediului. Iar pentru ferma noastră din Zimnicea, avem în vedere demararea unei investiții într-un sistem de irigații, absolut esențial pentru a face față schimbărilor climatice și lipsei precipitațiilor din ultimii ani“, conchide Vlad Popescu.