FacebookTwitterLinkedIn

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că România a devenit independentă de țițeiul rusesc, iar embargoul asupra importurilor din această țară, intrat de luni în vigoare, nu va afecta țara noastră, în condițiile în care companiile petroliere au găsit resurse alternative și nu mai aduc petrol din Rusia. 

Virgil Popescu: „Nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României și ați observat că România devine deja, încet-încet, un hub de gaze regional. Prin România se duc gaze și în Moldova, și în Ucraina, și în Ungaria.

România își urmează parcursul său, își urmează parcursul european, își urmează parcursul de producător de gaze, de viitor exportator de gaze, va asigura securitate energetică atât a României, cât și a regiunii.

Nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze naturale. Românii trebuie să știe că nu avem probleme nici cu petrol, nici cu carburanți, nici cu gaze naturale, nici cu energia electrică.

Energia electrică este suficientă. Nu avem probleme în această iarnă cu stocurile din lacurile de acumulare, cu stocurile de cărbune, cu producția de energie electrică. Vom trece cu bine această iarnă”, conform RRA.

Ministrul Energiei a mai spus că guvernul nu a introdus și nu intenționează să introducă o nouă taxă pentru energia din surse regenerabile, așa cum au susținut partidele de opoziție.