FacebookTwitterLinkedIn

Vila de pe Coasta de Azur în care generalul Charles de Gaulle a locuit după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial este scoasă la vânzare pentru 30 de milioane de dolari.

Generalul Charles De Gaulle a fost președintele Franței din 1959 până în 1969 și s-a stins în 1970, la 80 de ani. După război, De Gaulle a locuit o scurtă perioadă în această proprietate din Beaulieu-sur-Mer, între Nisa și Monaco. Se spune că aici ar fi scris faimosul său discurs despre eliberarea Franței.

Situată la doi pași de piața centrală a comunei, Place du General de Gaulle, vila s-a schimbat mult din perioada în care era ocupată de ilustrul om de stat, astăzi având un aspect contemporan, cu ferestre de la tavan la podea.

Pe proprietatea care se desfășoară pe un teren de jumătate de hectar se află mai multe clădiri. Corpul principal are peste 1.000 de metri pătrați suprafață utilă pe trei niveluri, nouă dormitoare și 11 băi. Două turnuri de sticlă încadrează intrarea principală, unul adăpostind scara în spirală care face legătura cu nivelul superior. Cele trei săli de recepție au dușumele din lemn și ferestre înalte cu vitralii. Livingul de dimensiuni impresionante dă spre piscină și comunică cu sala formală de dining. Pe același nivel se află două bucătării ultradotate.

Toate cele nouă dormitoare sunt amplasate pe cele două etaje, fiecare beneficiind de propria baie, dressing și spațiu de depozitare. Dormitorul principal are aproape 100 de metri pătrați, spațiu care include o baie considerabilă ca dimensiuni. Un dormitor stil penthouse, cu terasă proprie și o splendidă vedere spre coastă, le este rezervat oaspeților. Alte câteva studiouri sunt disponibile pentru aceștia în grădină, unde piscina în mozaic este înconjurată de o terasă generoasă.

Foto Douglas Elliman