FacebookTwitterLinkedIn

Grupul BVB a raportat rezultate financiare impresionante pentru anul 2023, evidențiind venituri operaționale consolidate de 82,79 milioane lei, în creștere cu 46% față de anul precedent.

Această performanță a fost generată în principal de listarea H2O, care a avut un impact direct asupra evoluției veniturilor, atât pe segmentul tranzacționare, cât și pe cel de post-tranzacționare, conform raportului publicat marți la Bursa de Valori București.

Profitul net consolidat al Grupului BVB a înregistrat 25,62 milioane de lei (aproximativ 5 milioane euro), mai mult decât dublu față de nivelul din 2022, care a fost de 10,4 milioane lei.

Pentru anul 2024, BVB anticipează noi listări de acțiuni din partea companiilor, reflectând optimismul și perspectiva favorabilă a pieței.

La nivel individual, BVB a raportat venituri operaționale de 50 milioane lei, în creștere cu 55% față de anul anterior. Această evoluție a fost susținută de majorarea cu 73% a veniturilor din tranzacționare, în special datorită listării H2O și a creșterii lichidității pieței. Oferta Hidroelectrica a avut un impact semnificativ în veniturile BVB, contribuind cu 12,53 milioane lei și influențând activitatea de tranzacționare.

Profitul net al BVB s-a dublat față de 2022, ajungând la 22 milioane lei, cu o marjă netă de 44%, influențat direct de rezultatul operațional și nivelul veniturilor din tranzacționare.

Veniturile Depozitarului Central au înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă, ajungând la 32,58 milioane lei, datorită veniturilor rezultate din serviciile asociate derulării ofertei publice inițiale H2O și a creșterii unor tarife începând cu data de 1 februarie 2023. Profitul net al Depozitarului Central a crescut la 8,77 milioane lei, reprezentând o marjă netă de 27%.

CCP.RO Bucharest se află în proces de autorizare și, prin urmare, nu a înregistrat venituri operaționale în anul 2023. Pierderea netă a CCP.RO Bucharest a fost de 3,75 milioane lei, cu 11% peste nivelul din 2022.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.