FacebookTwitterLinkedIn

Clayton Bartolo, ministrul Turismului din Malta, a anunțat că peste trei milioane de vizitatori străini au sosit anul trecut în această țară. Cifra reprezintă un record fiind mai mare decât cea din 2019, când Malta a fost vizitată de 2,8 milioane de turişti.

Conform ministerului Turismului din această țară, vizitatorii străini au cheltuit în 2023 peste 2,7 miliarde de euro şi au petrecut în unităţile de cazare turistică din Malta 20,2 milioane de nopţi.

Pentru prima dată, Italia a depăşit Marea Britanie ca principală sursă de turişti. Anul trecut, 18,4% din turişti au venit din Italia, 18,1% din Marea Britanie, 9,6% din Franţa, 7,3% din Germania, 5,6% din Polonia şi 3,8% din Spania.

Cele mai populare sezoane pentru turismul maltez au fost trimestrele doi şi trei.

Datele Eurostat arată că turismul în Uniunea Europeană a continuat să crească. Anul trecut numărul estimat al nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE a ajuns la 2,92 miliarde, depăşind cu 1,6% nivelul din 2019, înaintea pandemiei (2,87 miliarde), fiind un an record pentru sectorul de cazare din blocul comunitar, notează Agerpres.