FacebookTwitterLinkedIn

Google a alocat 25 de milioane de euro pentru a a educa europenii în folosirea inteligenţei artificiale (AI), pe fondul cercetărilor care au arătat că beneficiile inteligenţei artificiale ar putea amplifica inegalităţile existente.

Potrivit Reuters, gigantul tehnologic a deschis depunerea de cereri pentru întreprinderile sociale şi organizaţiile nonprofit care ar putea să îl ajute să ajungă la cei care sunt cei mai indicați pentru a beneficia de formare.

Google va înființa, de asemenea, o serie de ”academii de dezvoltare”, pentru a sprijini companiile care utilizează AI să se dezvolte, extinzându-și cursurile de formare online gratuite în 18 limbi.

”Cercetările arată că beneficiile inteligenţei artificiale ar putea amplifica inegalităţile existente – în special în ceea ce priveşte securitatea economică şi ocuparea forţei de muncă. Acest nou program va ajuta oamenii din întreaga Europă să-şi dezvolte cunoştinţele, abilităţile şi încrederea în IA, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă”, a declarat Adrian Brown, directorul executiv al Center for Public Impact, care conduce programul nonprofit alături de Google.

Luna trecută, Google a anunţat că va investi 1 miliard de dolari în construirea unui centru de date chiar în afara Londrei, pentru a răspunde cererii tot mai mari de servicii de internet din regiune.

Centrul de date, situat pe un teren de 13 hectare cumpărat de Google în 2020, va fi situat în oraşul Waltham Cross, la aproximativ 24,14 km nord de centrul Londrei, deţinut de Alphabet, a declarat compania într-un comunicat.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.