FacebookTwitterLinkedIn

Săptămâna aceasta, Bercman Technologies, Traffest, Modern Mobility, Universitatea din Tartu și Municipalitatea Tartu din Estonia au semnat un acord de cooperare pentru a testa furnizarea de servicii de transport la cerere, folosind vehicule autonome.

Scopul testelor este de a valida soluțiile și procesele tehnologice necesare, iar lucrările vor avea loc la Tartu începând din februarie până în luna aprilie a acestui an, a anunțat agenția Invest In Estonia.

Estonia a fost una dintre primele țări din lume care, încă din 2017, a legalizat testarea vehiculelor autonome pe toate drumurile publice. Mișcarea a declanșat ample proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul mobilității autonome din această țară, unde există 6-7 companii care construiesc soluții pentru vehicule cu conducere autonomă.

Modern Mobility a început testarea serviciilor de transport autonome din noiembrie 2021, iar de atunci numărul de pasageri s-a dublat.

Sarcina companiei Bercman în cadrul proiectului este să instaleze radare pe traiectoria vehiculului cu conducere autonomă și să creeze interfața radarelor cu sistemul de control al mașinii cu conducere autonomă. De asemenea, Bercman oferă interfața sistemului de control al vehiculului cu primul sistem inteligent de trecere pentru pietoni din Tartu.

În ciuda dimensiunii sale relativ mici, Estonia a dovedit că este capabilă să dezvolte inovații orientate spre viitor. Potrivit European Innovation Scoreboard 2021, Estonia este printre primele zece țări din Europa în materie de inovație. Primele poziții sunt ocupate de Suedia, Finlanda, Danemarca și Belgia.