FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltarea segmentului rezidențial, deschiderile de noi hoteluri și pensiuni, precum și numărul mai mare de proiecte publice care vizează construcția de piscine și bazine de înot au determinat avansul acestui domeniu pe plan local. În cazul Star Stone , vânzările de produse pentru piscine au crescut de la începutul anului cu 25%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Compania estimează vânzări de 7 milioane de euro în 2022.

Potrivit unei analize realizată de producătorul de pavaje Star Stone, odată cu creșterea numărului de piscine construite, au crescut și dimensiunile acestora. La nivel individual, deși majoritatea românilor și-ar dori să aibă o piscină proprie, doar 6% au în plan construcția sau renovarea piscinei următorii 2 ani, potrivit unui sondaj online comandat de companie. Dintre aceștia, peste 65% doresc să amenajeze piscină cu skimmer, iar cel mai dorit tip de piscină este cea din beton – aproape 40%. 

Totodată, Cristian Pop, Director General al Star Stone, a menționat că, în ultimul an, a crescut și preferința pentru materiale de calitate, cu accent mai mare pe durabilitate și pe costurile pe care le implică o astfel de construcție. Compania a lansat anul acesta o nouă gamă de borduri de piscină care înglobează o serie de inovații ce înlesnesc montajul, îl fac mai ușor și limitează greșelile de montaj. 

Star Stone estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor totale, la aproape 7 milioane de euro. 

La nivel mondial, piața construcțiilor de piscine se situa la 6,77 de miliarde de dolari în 2019 şi este de  așteptat să ajungă la 7,39 de miliarde de dolari în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.