FacebookTwitterLinkedIn

CEC Bank a acordat grupului de firme din agricultură Rodbun linii de finanțare în valoare cumulată de 30 milioane lei. 

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar al grupului de producție agricolă Rodbun în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției. 

CEC Bank a fost parte din consorțiile bancare care au acordat finanțări sindicalizate grupului Rodbun începând din 2018 și este parte și din cel mai recent împrumut sindicalizat, în valoare de 278 milioane de lei, acordat în august 2021.  

Vezi și Octavian Petrescu, Director Executiv RodBun: “Pentru perioada următoare, avem în plan investiții în fabricile de sămânță”.

Grupul Rodbun, furnizor de inputuri agricole (semințe, îngrășăminte) pentru micii fermieri, operează 9 ferme moderne proprii – în care se produc semințe și se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafață cumulată de 6.600 de hectare și operând facilități logistice agricole, din care fac parte și silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 73.000 de tone.  Recent, în structura acționariatului Rodbun a intrat Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acțiuni al grupului prin intermediul Ice Vulcan Properties. 

„O tranzacție care are scopul de a sprijini dezvoltarea continuă a operațiunilor prin intermediul unei facilități de finanțare personalizate, permițând accesul rapid la fonduri. Această tranzacție reconfirmă încrederea pe care CEC Bank o acordă companiilor românești care activează într-un sector esențial al economiei, asigurând independența alimentară într-un context regional și internațional extrem de dificil”, a declarat Vlad Florea, Director Investment Banking, PCF Investment Banking.