FacebookTwitterLinkedIn

Daniel Dines a achiziționat, prin vehiculul său de investiții Ice Vulcan Properties Ltd, un pachet de 9,57% din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol românesc.

O participație suplimentară de 0,23% din acțiunile RodBun a fost achiziționată, ca parte din aceeași tranzacție, de Ionuț Sas, VP Tax la UiPath la nivel global. Tranzacția cu RodBun marchează prima investiție directă a Ice Vulcan Properties Ltd și a lui Daniel Dines în sectorul agricol.

Parteneriatul ia în considerare o potențială listare a companiei la Bursa de Valori București, iar RodBun va numi un Consiliu de Administrație în cadrul căruia Ionuț Sas va fi propus pentru o poziție de membru iar Daniel Dines va fi invitat permanent.

În urma tranzacției, acțiunile RodBun Group SA sunt deținute în proporții egale de 44,27% de către fiecare dintre cei doi co-fondatori, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu, Ice Vulcan Properties deține un pachet de 9,57%, Ionuț Sas deține 0,23% din acțiuni, în timp ce restul de 1,67% din acțiuni sunt deținute de angajații RodBun.

Fondată în 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean, RodBun este o companie antreprenorială românească care integrează o gamă amplă de produse și soluții pentru fermierii locali. RodBun deține 4 fabrici de semințe, exploatații agricole pentru multiplicarea de sămânță, bază genetică pentru culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, lucernă, mazăre, soia, triticale, dar și o rețea logistică extinsă în toată țara – atât pentru transport și depozitare de inputuri agricole, cât și pentru depozitarea de cereale. De asemenea, RodBun operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier tradițional (sub brandul Fitofarmacia RodBun).