FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a creat un Comitet de Guvernanță de Mediu, Socială și Corporativă (ESG) care va asista Consiliul de Administrație al companiei în definirea strategiei de sustenabilitate. 

Comitetul ESG va fi format din membri ai Consiliului de Administrație, experți externi și consilieri în domeniu. Componența finală va fi anunțată după Adunarea Generală a Acționarilor din 26 aprilie. 

Co-fondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, vor face însă parte din comitet alături de cel puțin un membru independent al Consiliului. În plus, din partea membrilor externi, Zuzanna Kurek, IR manager al One United Properties și fondator Cornerstone Communications, va face parte și ea din Comitetul ESG. 

Comitetul se va reuni de două ori pe an pentru a recomanda Consiliului de Administrație strategia generală a companiei privind aspectele ESG și va monitoriza acțiunile sau inițiativele pentru a preveni, atenua și gestiona eventualele riscuri legate de aceste aspecte.

În februarie 2022, One United Properties a anunțat un parteneriat cu Veolia România Soluții Integrate (VRSI) pentru implementarea de soluții energetice care vor îmbunătăți parametrii de sustenabilitate ai dezvoltărilor rezidențiale ONE. În prima fază, VRSI va investi în dezvoltarea și operarea unui sistem de încălzire și răcire geoexchange în cadrul a două dezvoltări – One Lake District și One Peninsula.