FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 677.000 de români au beneficiat anul trecut de servicii medicale acoperite de asigurările voluntare de sănătate, iar valoarea totală a serviciilor medicale plătite sub formă de despăgubiri de către companiile de asigurări în baza acestor polițe a crescut cu 28% față de 2021, la 362 milioane de lei.

“O asigurare ne poate scuti de un stres major atunci când imprevizibilul își spune cuvântul în viața noastră, afectându-ne starea de sănătate. Aceste polițe pot asigura un nivel suplimentar de protecție a bugetului familiei, pentru a depăși mai ușor un dezechilibru financiar provocat de un accident sau o boală”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.

De altfel, asigurările voluntare de sănătate reprezintă segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susținute evoluții la nivelul pieței de asigurări facultative din România, reflectând utilitatea acestor instrumente financiare și confirmând, implicit, interesul în creștere din partea românilor.

Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că piața asigurărilor voluntare de sănătate este de nouă ori mai mare decât acum 10 ani.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 21 de companii de profil care dețin peste 90% din piața locală de asigurări.