FacebookTwitterLinkedIn

Fiecare gospodărie necesită anumite scule și utilaje, deoarece întotdeauna pot apărea lucrări  de reparații, mai mici sau mai mari. Pentru a fi mereu pregătit, indiferent de provocările pe care le întâmpini, iată un top al utilajelor și uneltelor care nu ar trebui să lipsească dintr-un atelier gospodăresc.

Pompe de stropit

Pentru că unele activități țin și de îngrijirea exteriorului casei, nu doar de interior, un aspect important este irigarea grădinii. O alternativă la sistemele uzuale de irigare este folosirea unei pompe de stropit care oferă posibilitatea controlării resurselor. 

Pe lângă faptul că o pompă de stropit ajută în vederea irigării grădinilor, ea este de asemenea deosebit de utilă și în ceea ce privește aplicarea prin pulverizare a substanțelor fertilizante sau a substanțelor pentru combaterea dăunătorilor. 

O astfel de pompă devine așadar un aliat de nădejde în gospodărie, o investiție de altfel foarte accesibilă, care ajută la păstrarea unui aspect îngrijit al grădinii și a plantelor aferente acesteia. 

Pompe de apă

Pompele de apă și hidrofoarele sunt soluții deosebit de utile pentru alimentarea cu apă a locuințelor, mai ales în situația în care branșamentele la sistemul centralizat nu există. Astfel, o pompă submersibilă poate fi folosită pentru alimentarea cu apă din puțuri și fântâni, oferind utilizatorilor apa de care aceștia au nevoie. 

În funcție de adâncimea de la care se face pomparea apei, dar și în funcție de numărul de consumatori și de puritatea apei, poate fi ales un timp potrivit de pompă, care va oferi un confort sporit, fără a mai fi necesară branșarea la sistemul de alimentare cu apă uzual. 

Scule și unelte de mână

În orice gospodărie sculele de mână sunt cu adevărat indispensabile. Un ciocan este întotdeauna binevenit atunci când sunt necesare străpungerile și prinderile cu ajutorul cuielor, foarfeca pentru oțel și beton de asemenea poate ajuta în cazul lucrărilor de construcții și amenajari, iar fierastraiele pot ajuta acolo unde este necesară ajustarea dimensiunii unor elemente. 

De asemenea o masină de taiat placaje ceramice este mereu un ajutor de nădejde pentru realizarea amenajarilor interioare sau exterioare sau pentru mici reparații, la fel cum și pensulele, trafaletul sau pistolul de vopsit sunt utile pentru ajustări la nivel de culoare și aplicare a materialelor sub formă de vopsea. 

Mașina de tăiat iarba

Pentru ca gazonul să fie întotdeauna îngrijit și estetic, o mașină de tuns iarba este cea mai bună investiție. Avantajele acestui utilaj sunt cu adevărat majore, deoarece acesta permite tunderea gazonului într-un mod uniform, într-un timp mai scurt decât prin metodele tradiționale. La nivel de costuri, o mașină de tuns iarba este deosebit de accesibilă, iar amortizarea este rapidă, chiar de la primele utilizări. 

Aparate de curățat cu abur/ presiune

Pentru îngrijirea spațiilor interioare, dar și exterioare din piatră naturală sau materiale ceramice, aparatele de curățat cu presiune sunt perfect. Spre exemplu, pavajele, pavelele, travertinul sau ardezia se curăță cel mai bine cu ajutorul aparatelor de curățat cu presiune. 

Aceleași dispozitive pot fi folosite pentru curățarea aleilor și a piscinelor, a băilor, a holurilor sau a suprafețelor care în mod normal nu s-ar putea curăța la fel de eficient și manual. 

Pentru zonele delicate, aparatele de curățat cu abur sunt o soluție perfectă, acestea fiind cu adevărat utile în protejarea suprafețelor și în curățarea eficientă a acestora.

Generatoare de curent

Atunci când este necesară o sursă de alimentare cu energie electrică de rezervă, generatorul este o soluție potrivită. Aceste dispozitive funcționează ca un fel de acumulator, iar acest lucru le face să fie cu adevărat o necesitate în orice gospodărie.

Acestea sunt doar câteva dintre utilajele și uneltele de care au nevoie gospodăriile moderne, pe lângă sculele mici de mână sau instrumentele electrice. Este necesar ca acestea să existe în fiecare gospodărie pentru că oricând se poate întâmpla să apară provocări sau pur și simplu să apară nevoia de începere a unor noi proiecte de amenajare.