FacebookTwitterLinkedIn

Pasiunea pentru sport poate fi monetizată cu succes, printr-un plan de afaceri adaptat specificului unui anumit tip de disciplină sportivă. 

Un business dedicat mișcării presupune de cele mai multe ori amenajarea unui spațiu de antrenamente complet echipat, în perimetrul căruia sportivii să își poată perfecționa tehnica. 

Iată top 5 idei de afaceri profitabile pentru iubitorii de sport, cu priză în România în rândurile celor care practică activități fizice cu regularitate:

1. Teren de fotbal 

Deja celebrele “baloane” reprezintă o alegere inspirată pentru toți cei care vor să joace fotbal în timpul liber, indiferent de vreme. O astfel de investiție în sport permite construirea unei baze de clienți într-un timp relativ scurt, iar amenajarea acesteia presupune costuri ce se pot amortiza în primii doi sau trei ani. 

Planul de afaceri se raportează la locația și dimensiunile terenului pe care se va construi ulterior terenul, alegându-se apoi elemente pentru amenajarea acestui perimetru, în funcție de spațiul liber disponibil, dar și de bugetul avut in plan: instalație de nocturnă, soluții pentru acoperirea sa, zonă de dușuri / saună, vestiare, tabelă de marcaj, locuri de parcare etc

2. Academie de tenis 

Tenisul este un sport foarte popular în România, datorită jucătorilor care pot reprezenta cu succes țara în lume la cel mai înalt nivel competițional, dar și simplității cu care se poate juca în timpul liber. De aceea, mulți români își îndruma copiii spre un astfel de sport recreațional. 

Inaugurarea unei academii de tenis poate fi o investiție în viitorul copiilor dintr-o anumită comunitate, atât pentru cei care își doresc să aibă un stil de viață sănătos, dar și pentru viitorii campioni la tenis. O astfel de investiție este una cu profit pe termen lung. 

Soluțiile pentru amenajarea unui teren de tenis sunt variate, adaptate la planul de afaceri si extrem de convenabile, raportându-ne la calitatea oferită. De exemplu, tartanul (cauciucul turnat) reprezintă o opțiune prioritară pentru acoperirea suprafeței de joc, deoarece se poate monta rapid, nu necesită o întreținere costisitoare și permite o întrebuințare de durată. 

De asemenea, alegerea corecta a distribuitorului de tartan pentru terenurile de tenis ale academiei simplifica procesul de lucru si poate contribui la optimizarea costurilor de amenajare. Vezi avantajele unei livrări de tartan de la Romnets 

3. Teren de baschet 

O afacere cu terenuri de baschet poate avea un dublu rol: (1) închirierea spațiului pentru un anumit interval de timp; (2) organizarea de cursuri pentru copii și juniori, cu scopul de a forma echipe și de a participa cu acestea la competiții de profil. 

Baschetul este un sport practicabil atât în aer liber, cât și indoor. Însă pentru că România se confruntă anal cu un nivel mediu al căderilor de precipitații, amenajarea unui spațiu prevăzut cu soluții de acoperire și instalație de nocturnă poate fi o idee de luat în calcul.  

4. Sala de fitness

Sala de fitness, ce include o ofertă a serviciilor cât se poate de extinsă, este unul dintre cele mai profitabile afaceri în sport ale momentului. Importanța sportului pentru sănătate și viață a devenit un concept îmbrățișat cu drag din ce în ce mai mulți români, fiind simplu de integrat în rutina unei săptămâni. 

Oamenii caută săli de sport cu aparatură performantă și opțiuni ce pot îmbunătăți percepția față de o astfel de experiență: spații cu dușuri, saună sau masaj, vestiare sigure, magazin cu accesorii de sport și suplimente nutritive, posibilitatea accesării unor pachete de includ lucrul alături de un trainer personal etc

5. Teren de squash

Squash-ul poate jucat pe întreg parcursul unui an, desfășurându-se în mod normal în săli de sport acoperite și dotate cu utilități complete. Acest sport dinamic se afla de câțiva ani buni pe un trend ascendent de popularitate, datorită dinamicii sale și beneficiilor pentru sănătate. 

Squash-ul este dedicat oamenilor activi, care își doresc să obțină o calitate a stilului de viață cât mai ridicată, fiind dispuși să identifice și să testeze instrumente noi prin care pot face sport. Cu un plan de marketing bine pus la punct, concentrat pe informarea tinerilor în privința acestui sport dinamic, amenajarea unui teren de squash și poate amortiza în 2 ani. 

Datorită interesului din ce în ce mai crescut față de sport, românii privesc acum activitățile fizice ca pe un element simplu de integrat în programul săptămânal. De aceea, această categorie de business-uri poate oferi profit chiar din primii ani, atunci când oferta reușește să se adapteze la nevoile cererii, cu soluții moderne și costuri de utilizare foarte convenabile.