FacebookTwitterLinkedIn

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să renunţe la dependenţa de energia rusă.

Ursula von der Leyen: „Trebuie să diversificăm aprovizionarea, trebuie să îmbunătăţim eficienţa energetică şi să investim masiv în surse regenerabile.”

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Madrid alături de premierul spaniol, Pedro Sanchez, cu care a discutat despre problema energiei, înainte de summitul UE de săptămâna viitoare, de la Versailles.

Preşedintele Comisiei a precizat că UE trebuie să scape de dependenţa de petrolul, gazul şi cărbunele rusesc, notează Rador.

În comparaţie cu alte state europene, Spania se bazează în mică măsură pe energia rusească. mai puţin de 9% din importurile totale de gaze provin din Rusia.

În Germania, gazul rusesc asigură aproximativ 65% din necesarul ţării. Spania a suferit recent perturbări în aprovizionarea cu gaze, după ce, în octombrie, Algeria – care furnizează aproximativ 42% din gazul necesar Spaniei – a închis o conductă importantă, care traversa Marocul către Spania, din cauza unei dispute diplomatice cu Maroc.