FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul italian a anunțat sămbătă că poliţia a confiscat vile şi iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci cetățeni ruşi de rang înalt care se află pe lista de sancţiuni occidentale după atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Operaţiunile poliţiei au făcut parte dintr-o acțiune coordonată a statelor occidentale de a penaliza ruşii bogaţi şi de a încerca să-l forţeze pe preşedintele Vladimir Putin să-şi retragă trupele din Ucraina, notează News.ro.

O listă emisă de cabinetului premierului Mario Draghi arată că cel mai valoros bun aflat acum în custodia poliţiei este un iaht de 65 de metri, „Lady M”, care are un preţ de 65 de milioane de euro şi aparţinea celui mai bogat om din Rusia, Alexei Mordaşov.

Un al doilea vas de lux, Lena, a fost confiscat în portul din apropiere de Sanremo. Vasul valorează aproximativ 50 de milioane de euro şi era deţinut de Ghennadi Timcenko, pe care Putin l-a descris drept unul dintre asociaţii săi apropiaţi.

Omul de afaceri miliardar Alişer Usmanov avea o vilă în valoare de 17 milioane de euro pe insula mediteraneană Sardinia, care a fost pusă sub sechestru, în timp ce lui Oleg Savcenko, membru al parlamentului rus, i-a fost luată o  casa din secolul al XVII-lea, situată lângă oraşul toscan Lucca, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Proprietăţi evaluate la 8 milioane de euro au fost confiscate în Como de la prezentatorul rus de televiziune Vladimir Soloviev.