
Și-a descoperit pasiunea pentru tehnologie și antreprenoriat încă din școala generală, când după lungi insistențe a reușit într-un final să își convingă părinții să „se lege la net” la o rețea din cartier, moment în care a început și primul business.
Constantin Gorgan (28) avea la zece ani acces la internet, calculator și imprimantă, deci toată infrastructura necesară pentru a redacta o revistă. Având mulți colegi pasionați de jocurile pe calculator, a ales să redacteze o revistă despre gaming. Prețul pe care îl cerea era de 30.000 de lei vechi și vindea câteva zeci de reviste săptămânal. „La vârsta aceea consideram proiectul un adevărat succes și eram chiar mândru de abilitățile mele editoriale, dar adevărul este că ai mei colegi le cumpărau mai mult pentru a afla parolele (cheat codes) pentru a trișa când se jucau. Pe atunci nu știa nimeni unde să găsească aceste coduri, iar Google-ul era încă un startup în Silicon Valley, deci aveam know-how-ul. A fost un prim exercițiu antreprenorial extrem de interesant din care am învățat foarte mult”, spune Constantin Gorgan.
Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30
Ulterior, Constanin Gorgan s-a concentrat mai mult pe cealaltă pasiune a sa: muzica. A făcut parte din mai multe trupe de muzică rock indie și alternativ, dar toate aceste proiecte au fost abandonate când a ales să se focuseze mai mult pe IT. „Am fost printre primii „YouTuberi”. Aveam un channel unde postam împreună cu un bun prieten tot felul de scurt metraje și voice overs (dublaje). Asta se întâmpla în 2008, pe atunci YouTube-ul în România nu era încă prea cunoscut, iar conceptul de vlogger era nou chiar și în America (încă țin minte, cel mai urmărit channel din lume abia atingea milestone-ul de 500.000 de subscriberi)”, adaugă antreprenorul.
Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
A urmat cursurile Facultății de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica București și cele ale Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, după care a lucrat ca software developer în mai multe companii mari de consultanță, printre care Deloitte Digital și KPS UK. Deși lucra în corporație, pasiunea pentru antreprenoriat nu a dispărut, iar în timpul liber rămas se ocupa de dezvoltarea altor două proiecte împreună cu câțiva colegi de facultate. A făcut astfel o platformă de marketing afiliat pentru promovarea evenimentelor, eventsnitch.com, dar și o platformă prin care ajută firme sau persoane fizice să înregistreze domenii web premium (domain backorder).
După câțiva ani de mediu corporate a luat decizia să își deschidă propria firmă de dezvoltare software, însă cu scopul de a îmbina consultanța IT cu tehnologii emergente, precum inteligența artificială în eCommerce (sisteme de recomandare), blockchain și robotică.
Așa a apărut CG Tech Labs, în 2020. Compania sa a ajutat la dezvoltarea sistemelor digitale și business a numeroși clienți naționali și internaționali, predominant din zona de retail, precum GSK, Miele, Epson, Hervis, Vorwerk, LK Bennett și Editec UK.
CG Tech Labs a atins în 2021 o cifră de afaceri de peste 1,3 milioane de lei, iar pentru 2022 Constantin Gorgan spune că se apropie de pragul de 2 milioane de lei.