FacebookTwitterLinkedIn

Nu prea am obiceiul să pun poze cu mine pe social media, pentru că mi se pare o chestiune de vanitate. Dar mi-am dat seama în timpul punții din august (am și pierdut numărul punților făcute în apropierea zilelor libere din ultimul an, pare că e o punte continuă!) că, la momentul la care citiți acest articol, se fac zece ani de la cel mai important eveniment de business în care am fost implicat până acum.

Sunt zece ani de Forbes CEE Forum și cred că sunt șanse mari ca să citiți acest text chiar la acel eveniment, având în vedere perioada în care va apărea pe piață această ediție a revistei.

Special pentru a marca acest moment aniversar, am ales să public în social media mai multe poze cu mine, toate făcute pe scena Forbes CEE Forum.

Am citit în ochii mei și în modul în care m-am schimbat toate experiențele pe care le-am avut în acest deceniu. A fost o călătorie plină de lecții, unele chiar dureroase, și de schimbări profunde, de la coafură și până la barba tot mai ascetică (e totuși vară, putem să ne îngăduim să nu ne luăm atât de mult în serios!).

Știu că pare că mi-aș lăuda propriul copil, dar ceea ce îmi place cel mai mult la Forbes CEE Forum este că nu se rezumă doar la business. E mai mult despre oameni, conexiuni, prietenii și despre a fi împreună, chiar și în momente dificile – da, mă refer la pandemie, dar nu doar la asta!

Nu a fost niciodată un eveniment despre discursuri și prezentări, chiar dacă a avut multe discursuri și (câteodată) prezentări. A fost un loc unde oamenii reali s-au putut întâlni, împărtăși idei și inspira unii pe alții.

Forbes CEE Forum a avut, desigur, invitați din rețeaua Forbes din toată lumea, oficiali de top din toate partidele politice și din administrație, dar și antreprenori de top, multinaționale și lideri de opinie. Am fost martori la discuții sincere și provocatoare, am remarcat oameni inspiraționali sau oportuniști interesați doar de profit – nu e nimic rău dacă oportunismul este asumat, nu camuflat! Această diversitate a oferit o perspectivă unică asupra complexității și dinamismului lumii afacerilor și nu numai.

Temele abordate la Forbes CEE Forum au fost la fel de diverse precum participanții, de la leadership și modalități de dezvoltare până la supraviețuire și reziliență. Am analizat tendințele emergente, am dezbătut provocări și am căutat soluții inovatoare. Aceste discuții au fost nu doar relevante, ci și profunde, oferind o înțelegere aprofundată a contextului actual.

De la cele mai luxoase hoteluri și centre de afaceri din România până la locații în aer liber, pe iarba verde din zona Tei, Forbes CEE Forum s-a desfășurat în spații aglomerate sau, dimpotrivă, foarte aerisite. Fiecare locație a adus cu sine o atmosferă unică, contribuind la dinamica și energia evenimentului. Această flexibilitate în alegerea locației, care se va schimba din nou în acest al zecelea an, a reflectat și pentru noi o formă de adaptare și inovare, două condiții esențiale în lumea afacerilor moderne.

Fiind un moment aniversar, mă gândesc la tot ceea ce am învățat. Am învățat despre business, economie, leadership și anticiparea tendințelor. Dar, poate cel mai important, am învățat despre mine. Forbes CEE Forum a fost o oglindă în care m-am putut vedea, o oportunitate de a mă evalua și (sper) de a crește.

Forbes CEE Forum nu a fost niciun moment doar un eveniment, ci o experiență, o comunitate și o călătorie. O călătorie care ne-a oferit oportunitatea de a ne conecta, de a ne inspira și de a ne dezvolta împreună. Sper să vă văd pe cât mai mulți dintre voi la ediția a zecea a Forbes CEE Forum, să continuăm această călătorie împreună!