Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

UiPath, primul unicorn românesc, a anunțat că a obținut 750 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare

Compania condusă de românul Daniel Dines a anuntat că a obținut 750 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare, care evaluează Uipath la 35 de miliarde de dolari, înaintea ofertei publice initiale (IPO) ce ar urma să aibă loc anul acesta.
Daniel Dines 048 core UiPath

Finanțarea a fost condusă de către Alkeon Capital si Coatue, iar la operatiune au luat parte Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global și fondurile consiliate de T. Rowe Price Associates Inc.

Startup-ul Uipath a anunțat în decembrie că a depus la Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare din SUA (SEC) documentația necesară pentru o oferta publică inițială.

Locul 1 – Forbes TOP 500, ediția 2020, Daniel Dineș: Eroul „necunoscut” al pandemiei

Fondată de Daniel Dines (CEO) și Marius Tîrcă (CTO), UiPath este o platformă de software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), care a reușit performanța de a deveni primul unicorn românesc.

În prezent, sintagma „RPA” este utilizată pentru a se referi la utilizarea unui software sofisticat care automatizează procesele bazate pe reguli fără a fi nevoie de supraveghere umană constantă.

 UiPath este aproape să devină cel mai valoros start-up din domeniul inteligenței artificiale din întreaga lume

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii